Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Fotbalisté WBA zničili Liverpool. Arsenal na úvod remizoval

Sport

  18:39aktualizováno  20:50
LONDÝN - Fotbalisté Liverpoolu zahájili novou sezonu anglické ligy debaklem 0:3 na hřišti West Bromwiche. Hodně nepovedenou premiéru tak zažil nový trenér "Reds" Brendan Rodgers. Arsenal bez zraněného reprezentačního kapitána Tomáše Rosického doma remizoval bez branek se Sunderlandem.

Zoltan Gera (vlevo) a Shane Long oslavují branku v síti Liverpoolu foto: Reuters

 Liverpool, který si od angažování Rodgerse ze Swansea sliboval vylepšení osmé příčky z minulé sezony, zaváhal už na startu. West Bromwich poslal do vedení dvě minuty před přestávkou výstavní střelou Zoltán Gera.

Výsledky 1. kola

Arsenal - Sunderland 0:0, Fulham - Norwich 5:0 (41. a 54. Petrič, 26. Duff, 66. Kacaniklic, 87. Sidwell z pen.), QPR - Swansea 0:5 (8. a 53. Michu, 63. a 71. Dyer, 82. Sinclair), Reading - Stoke 1:1 (90. Le Fondre z pen. - 34. Kightly), West Bromwich - Liverpool 3:0 (43. Gera, 64. Odemwingie z pen., 77. Lukaku), West Ham United - Aston Villa 1:0 (40. Nolan), Newcastle - Tottenham 2:1 (54. Ba, 80. Ben Arfa z pen. - 76. Defoe).

Po hodině hry přišla místo odpovědi pro hosty další rána. Stoper Daniel Agger fauloval v pokutovém území a dostal červenou kartu. Shane Long však penaltu neproměnil. Už v 64. minutě rozhodčí odpískal další pokutový kop proti Liverpoolu a Peter Odemwingie už nezaváhal. V 77. minutě uzavřel skóre střídající Romelu Lukaku, hostující z Chelsea.

Arsenalu v ofenzivě citelně chyběl nejlepšího střelec minulého ročníku Robin van Persie, který v týdnu přestoupil do Manchesteru United. Nové letní posily Lukas Podolski ani Oliver Giroud své šance neproměnili.

První zápas na lavičce Tottenhamu nevyšel ani Portugalcovi André Villasovi-Boasovi, jehož svěřenci prohráli v Newcastlu 1:2. Domácí poslal do vedení v 54. minutě Demba Ba. "Kohouti", kteří trefili dvakrát brankovou konstrukci, vyrovnali v 76. minutě zásluhou Jermaina Defoea. Čtyři minuty poté vrátil Newcastlu vedení Hatem Ben Arfa, jenž proměněnou penaltou potrestal faul na svou osobu.

Hned dva celky v prvním kole deklasovaly své soupeře 5:0. Fulham bez zraněného obránce Zdeňka Grygery doma jasně porazil Norwich a Swansea s debutujícím dánským koučem Michaelem Laudrupem zvítězila na půdě Queens Park Rangers, do jehož sestavy se nevešel brankář Radek Černý. Nováček West Ham porazil 1:0 Aston Villu, kterou poprvé v lize vedl Paul Lambert.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...