Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Suárez by se měl jít léčit, upozorňuje generální sekretář FIFA

Sport

  18:50
BRASÍLIA/PRAHA - Uruguayský fotbalista Luis Suárez, který v úterním utkání mistrovství světa kousl do ramene italského obránce Giorgia Chielliniho a turnaj pro něj po disciplinárnímu trestu skončil, potřebuje pomoc a měl by se léčit. Myslí si to generální sekretář FIFA Jérome Valcke.

Luis Suárez (v bílém) se drží za zuby poté, co je obtiskl do ramena italského obránce Daniella Chielliniho (v modrém). foto: ČTK

"Suárez by měl najít způsob, jak to zarazit. Měl by se jít léčit. Nevím, jestli nějaká taková léčba existuje, ale měl by prostě něco sám se sebou udělat. To, co dělá, je špatné," řekl Valcke.

Disciplinární komise FIFA potrestala Suáreze zákazem činnosti na čtyři měsíce včetně klubového fotbalu a na devět reprezentačních duelů.

Přestože některým osobnostem se zdá trest příliš přísný, Valcke dnes jeho výši obhajoval. Důvodem je to, že Suárez se v minulosti už dvakrát podobného prohřešku dopustil.

ČTĚTE TAKÉ

"Pokud je to poprvé, je to incident. Ale když se to opakuje, je to něco víc. Proto musí být sankce exemplární," podotkl generální sekretář FIFA.

"Navíc si musíme uvědomit, že při mistrovství světa se na vás dívá celý svět. Nechcete, aby tohle viděly vaše děti. Tohle se nedělá na žádné úrovni ve fotbale ani v životě. Je to opravdu hodně za hranicí fair play," dodal Valcke.

Zároveň odmítl, že by trest poškozoval Liverpool, kde Suárez nebude moci čtyři měsíce ani trénovat. "Tím, kdo je potrestaný, není Liverpool, ale hráč," uvedl funkcionář.

Autoři: ,