Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Lukaku, omluv se nám! Celý stadion tě rasisticky neurážel, tvrdí vedení Slavie

Romelu Lukaku. foto: Reuters

PRAHA - Fotbalová Slavia se na twitteru ohradila proti tvrzení útočníka Interu Milán Romelua Lukakua, že by ho celý stadion v Edenu ve středečním utkání Ligy mistrů rasisticky urážel.
  17:45

Rasismus na fotbal nepatří, dělal to celý stadion, volá Lukaku po potrestání Slavie

Červenobílí se ve čtvrtek Lukakuovi po jeho stížnosti za chování jednotlivců omluvili, po zhlédnutí dostupných záběru po něm žádají to samé.

„Naprosto odmítáme, že by došlo k rasově motivovanému skandování celého stadionu. Znovu jsme analyzovali dostupné záběry a nic Lukakuovo vyjádření nepotvrzuje. Stejně jako jsme se omluvili za chování jedinců, bylo by vhodné, aby se i Lukaku za svá slova omluvil,“ uvedl klub.

Lukaku po utkání vyzval Evropskou fotbalovou unii UEFA, aby situaci začala řešit. 

„V zápase se mi to stalo dvakrát. Není správné, aby to lidé dělali. Žijeme v roce 2019 a v týmech je hodně hráčů různých národností,“ řekl Lukaku brazilské televizi Esporte Interativo.

„A když na stadiony přijdou lidé, kteří se chovají takhle špatně, není to dobrý příklad pro děti. Doufám, že s tím UEFA něco udělá,“ dodal.

Lukaku se ve 35. minutě při oslavě druhého gólu, který nakonec neplatil po opravném verdiktu videorozhodčího, otočil k tribunám a přiložil si ukazováček k uchu na znamení, že nadávky slyší. 

„Celý stadion to dělal, když Lautaro vstřelil první gól,“ uvedl belgický reprezentant.

Lukaku intenzivně bráněn Frydrychem.
Lukaku obchází Koláře a dává branku.

Po jeho prohlášení se Slavia Lukakuovi a Interu omluvila. 

„Veškeré projevy rasismu či xenofobie důrazně odsuzujeme, platilo to v minulosti, platí to dnes a bude to platit i do budoucna,“ uvedl pro ČTK mluvčí Slavie Michal Býček.

„Za nenávistný projev několika jednotlivců se omlouváme jak dotčeným hráčům, soupeři, ale i ostatním fanouškům. Toto chování se absolutně neslučuje s hodnotami našeho klubu ani se základy lidské slušnosti,“ dodal.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč