Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Lvíčata se přemístila do Prahy

Sport

  19:28
PRAHA - Čeští fotbalisté do 19 let se rozloučili se severními Čechami, kde pobývali během základní skupiny domácího evropského šampionátu. Mladí reprezentanti si dopoledne naposledy zatrénovali v jabloneckých Břízkách, po obědě si na videu rozebrali chyby z nedělního utkání proti Itálii a pak vyrazili do dejvického hotelu Praha, kde budou ubytováni po zbytek turnaje.

Český reprezentant Libor Kozák (uprostřed) a Italové Michelangelo Albertazzi (vlevo) a Matteo Fiorillo v utkání fotbalových devatenáctek. foto: ČTK

Ještě než se hráči vypravili do Prahy, zhlédli na videu rozbor nepodařeného nedělního utkání. "Nedařila se nám především hra celé obranné čtyřky, která nás přitom v předchozích utkáních zdobila. Kluci pozdě dostupovali k hráčům. Italové sice dali krásné góly, ale všechno to bylo po našich hrubých chybách. Věřím, že proti Německu se zlepšíme," uvedl Dovalil. Po video rozboru se už tým vydal do Prahy.

Do hlavního města dorazili Češi okolo šestnácté hodiny a ubytovali se v hotelu Praha, kde měli svůj přechodný domov účastníci z druhé základní skupiny. Zatímco hráči dostali na zbytek odpoledne volno, trenéři se už věnovali středečnímu soupeři z Německa. "Já jsem je shodou okolností viděl ve třech zápasech kvalifikace na Slovensku. Jejich hru známe, jen musíme doladit detaily. Kdo chybí, kdo bude mít karty a podobně," řekl Dovalil. V úterý už bude se svými svěřenci veškerou přípravu směřovat k semifinálovému zápasu, který je na programu o den později od 20:15 na stadionu v Mladé Boleslavi.

Autor: