Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Macela zůstává u rozhodčích, disciplinárku povede Golda

Sport

  19:32
PRAHA - Výkonný výbor ČMFS dnes rozhodl, že v čele disciplinární komise bude nově čtyřiatřicetiletý právník Jiří Golda. Rozhodčí bude i nadále řídit třiapadesátiletý Luděk Macela.

Luděk Macela. foto: ČTK

O Macelově setrvání ve funkci rozhodlo to, že si jej v čele komise přála většina klubů první a druhé ligy. Výkonný výbor již dříve naznačil, že hodlá akceptovat názor profesionálních klubů, protože činnost obou komisí se týká především obou nejvyšších soutěží.

Macela je úspěšný internacionál, který v roce 1980 získal jako kapitán v československého výběru zlatou olympijskou medaili. V čele komise rozhodčích působil v letech 1998 až 2001, zpět se vrátil před třemi lety.

Místo šéfa disciplinární komise se uvolnilo poté, co Alexander Károlyi odmítl v dalším funkčním období kandidovat. Nemohly být vyslyšeny ani hlasy několika klubů, které si přály návrat šestapadesátiletého zkušeného funkcionáře.

"Pan Károlyi se kandidatury vzdal, proto jsme považovali celou věc za uzavřenou a celou akci některých klubů za zbytečnou a uměle vyvolanou," prohlásil svazový místopředseda Jindřich Rajchl.

Podle něj bylo potřeba přivést nového a nezávislého člověka, který bude zárukou nestrannosti. Svazové vedení za něj považuje Goldu, jenž dosud pracoval především pro sázkovou kancelář Sazka. "V něj máme naprostou důvěru. Je to nezávislá osoba, k níž máme důvěru," dodal Rajchl.