Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Manchester City je druhý, bodově se dotáhl na vedoucí Arsenal

Sport

  18:44aktualizováno  21:12
LONDÝN - Fotbalisté Manchesteru City vyhráli v anglické lize na stadionu posledního West Hamu 3:1 a v neúplné tabulce se posunuli na druhé místo. Hosté i bez potrestaného nejlepšího střelce týmu Carlose Téveze prodloužili sérii bez porážky na sedm ligových zápasů. Brankář Joe Hart udržel podeváté v sezoně čisté konto a v této statistice se posunul před Petra Čecha z Chelsea. Výrazný podíl na výhře City měl záložník Yaya Touré z Pobřeží slonoviny.

Stoke - Manchester City (radost hostí). foto: Reuters

Ten nejprve po půlhodině hry poslal hosty do vedení a v 73. minutě si po jeho akci dal vlastní gól brankář Robert Green. V závěru se za hosty ještě trefil střídající záložník Adam Johnson, až minutu před koncem snížil obránce "Kladivářů" James Tomkins. Domácí záložník Radoslav Kováč i náhradní brankář Marek Štěch zůstali jen na lavičce. Jejich tým vyhrál z posledních jedenácti utkání pouze jednou a pozice trenéra Avrama Granta je ohrožena.

Trápení na hřištích soupeřů potvrdili hráči Liverpoolu, kteří prohráli s nováčkem Newcastlem 1:3 a v Premier League venku nebodovali pošesté z devíti zápasů. V tomto roce "Reds" venku zvítězili jen ve dvou z osmnácti ligových zápasů.

Premiéra vyšla skvěle domácímu trenérovi Alanu Pardewovi, který ve čtvrtek nahradil odvolaného Chrise Houghtona. Newcastle přerušil pětizápasovou šňůru bez vítězství zásluhou Kevina Nolana, Joeyho Bartona a Andyho Carrola, jenž se v nastavení trefil podesáté v sezoně.

Aston Villa porazila v lokálním derby nováčka West Bromwich 2:1 a po třech zápasech v Premier League bodovala. Svěřenci trenéra Gérarda Houlliera, kteří zvítězili teprve podruhé z posledních jedenácti ligových duelů, s dnešním soupeřem neprohráli pětadvacet let. Za domácí se trefili záložník Stewart Downing a útočník Emile Heskey, za WBA snížil v závěru Rakušan Paul Scharner.

Výsledky 17. kola Premier League

Aston Villa - West Bromwich 2:1
(25. Downing, 80. Heskey - 89. Scharner),

Everton - Wigan 0:0

Fulham - Sunderland 0:0

Stoke - Blackpool 0:1
(48. Campbell),

West Ham United - Manchester City 1:3
(89. Tomkins - 30. Y. Touré, 73. vlastní Green, 81. A. Johnson)

Newcastle - Liverpool 3:1
(15. Nolan, 80. Barton, 90.+1 Carroll - 50. Kuijt).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!