Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Manchester United nepřijede na Letnou, ale do Rostova. Dojde i na dvojí derby

Sport

  13:52
NYON - Fotbalisté Rostova, kteří ve 2. kole Evropské ligy vyřadili pražskou Spartu, se v osmifinále utkají se slavným anglickým klubem a hlavním favoritem soutěže Manchesterem United. Rozhodl o tom páteční los v Nyonu.

Hráči Rostova se mohou těšit na slavný Manchester United. foto: Reuters

Losovalo se bez nasazení, a tak každý ze šestnácti týmů mohl narazit na každého. Vznikly tak i dvě dvojice ze stejné země. Vedle Genku a Gentu se spolu utkají i německé celky Schalke a Mönchengladbach. Ty tak čekají tři vzájemné zápasy během 12 dní, jelikož se v tom termínu potkají i v bundeslize.

Los osmifinále fotbalové Evropské ligy

(9. března, odvety 16. března)

Celta Vigo - Krasnodar, APOEL Nikósie - Anderlecht Brusel, Schalke - Mönchengladbach, Lyon - AS Řím, Rostov - Manchester United, Olympiakos Pireus - Besiktas Istanbul, Gent - Genk (JAKUB BRABEC), Kodaň - Ajax Amsterodam (VÁCLAV ČERNÝ).

Sparťané toužili porazit Rostov, aby měli šanci poměřit se s Manchesterem United. A dnešní los ukázal, že se jim to mohlo povést, jenže Rostov byl proti. Po výsledcích 4:0 a 1:1 nedal Spartě šanci a proti Zlatanu Ibrahimovicovi, Paulu Pogbovi či Wayneu Rooneymu si zahraje ruský celek.

Manchester dosud neprohrál ani jeden z pěti zápasů hraných v Rusku. Jeho trenér José Mourinho rovněž nepoznal porážku s ruským celkem. Šestkrát vyhrál a dvakrát remizoval.

„Je to pro nás ale špatný los ve všech směrech. Je to daleko, je to těžký soupeř a navíc nás ta dlouhá cesta (3128 kilometrů) čeká v nevhodnou část sezony,“ řekl k losu Mourinho. „Rostov porazil Ajax a Anderlecht v play off, v Lize mistrů odehrál dobré zápasy s Bayernem a Atléticem Madrid. Znám i jejich trenéra, proti kterému jsem hrál ještě jako kouč Interu a on byl v Kazani. Vím, že to proti němu bylo těžké. Je to prostě špatný los,“ konstatoval portugalský kouč.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...