Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Manchester United vyhrál podvacáté Superpohár, góly dal Van Persie

Sport

  17:33aktualizováno  19:14
LONDÝN - Fotbalisté Manchesteru United ve Wembley porazili druholigový Wigan 2:0 a podvacáté v historii vyhráli anglický Superpohár. Na lavičce úřadujících ligových mistrů si nový trenér David Moyes odbyl úspěšnou soutěžní premiéru a připsal si i první trofej.

Fotbalista Manchesteru United Robin van Persie foto: Reuters

Anglický fotbalový Superpohár v Londýně

Manchester United - Wigan 2:0 (1:0)
Branky: 6. a 59. Van Persie. 

Obě branky United vstřelil nizozemský útočník Robin van Persie. Poprvé se trefil už v šesté minutě, podruhé se proti Wiganu, který v minulé sezoně jako první tým v historii vyhrál Anglický pohár a zároveň sestoupil z nejvyšší soutěže, prosadil po tečované střele v 59. minutě.

Moyes tak s United získal trofej hned při první možné příležitosti. Na slavného Alexe Fergusona, kterého po minulém ročníku po příchodu z Evertonu na lavičce Rudých ďáblů nahradil, mu jich však ještě 37 chybí. Navíc sám si velké zásluhy na dnešním triumfu nepřipisuje. "Beru to tak, že tohle je další trofej pro Sira Alexe," řekl Moyes po zápase. "Dnes jsem ten tým koučoval, ale byla to odměna za vítězství v Premier League pod Sirem Alexem, takže já na tom moc velkou zásluhu nemám."

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!