130 let

Derby mezi Manchesterem City a United | foto: Reuters

Manchesterské derby na Old Trafford skončilo bez branek, Newcastle těsně vyhrál

Sport
  •   20:53
Londýn - Manchesterské derby ve 12. kole anglické fotbalové ligy mezi United a City skončilo bez branek. Aston Villa zvítězila na hřišti Wolverhamptonu 1:0. Ve čtvrté minutě nastavení rozhodl z penalty Anwar El Ghazi.

United porazili v loňské sezoně svého rivala v obou vzájemných zápasech, tentokrát ale na Old Trafford mnoho šancí k vidění nebylo. Největší vzrušení nastalo krátce po pauze, kdy vybojoval Marcus Rashford pro „Rudé ďábly“ pokutový kop. Ten se ale nakonec nezahrával, protože faulu předcházel ofsajd.

Derby mezi Manchesterem City a United
Derby mezi Manchesterem City a United

Domácí tak přišli o body po čtyřzápasové vítězné sérii. V tabulce přesto zůstávají na sedmém místě o bod před „Citizens“, kteří neskórovali ve dvou po sobě jdoucích venkovních duelech poprvé od ledna 2017.

Aston Villa hrála od 85. minuty bez vyloučeného Douglase Luize, v závěru ale Nélson Semedo zfauloval ve vápně Johna McGinna a El Ghazi penaltu s jistotou proměnil. Loňský nováček vstřelil od začátku minulé sezony už čtvrtý vítězný gól v nastaveném čase, což je nejlepší bilance ze všech týmů v Premier League.

Anglická fotbalová liga - 12. kolo:

Wolverhampton - Aston Villa 0:1 (90.+4 El Ghazi z pen.),

Newcastle - West Bromwich 2:1 (1. Almirón, 82. Gayle - 50. Furlong),

Manchester United - Manchester City 0:0,

21:00 Everton - Chelsea.

V plném počtu nakonec nedohráli ani domácí „Vlci“, po druhé žluté kartě zamířil předčasně do šaten Joao Moutinho. Aston Villa se posunula v tabulce před svého dnešního soupeře na deváté místo.

Newcastle nastoupil po dvoutýdenní pauze způsobené problémy s nákazou koronavirem v klubu a porazil 2:1 West Bromwich. Do vedení ho poslal Miguel Almirón, který dal po 20 vteřinách hry druhý nejrychlejší gól „Strak“ v historii Premier League. V 50. minutě srovnal Darnell Furlong, ale v závěru rozhodl přesnou hlavičku střídající Dwight Gayle, který po zranění nastoupil k prvními ligovému utkání v sezoně.

Autor: ČTK