Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Maradonův vnuk je zajištěn, Agüero vydělává z mladých hráčů nejvíce

Sport

  14:40
MADRID - Útočník Atlétika Madrid Sergio Agüero je s pěti miliony eur ročně (asi 129 milionů korun) nejlépe placeným fotbalistou do 21 let. Ve své studii to uvedl magazín Futebol Finance.

Agüero se svým synem Benjaminem. foto: AFP

Mladému otci syna Benjamina, kterého má argentinský reprezentant s dcerou legendárního Diega Maradony, může v žebříčku konkurovat pouze francouzský střelec Karim Benzema, který si v Lyonu přijde na 4,8 milionu eur ročně. Jejich další vrstevníci jsou ve srovnání s nimi "chudí příbuzní".

Theo Walcott si v Arsenalu vydělá tři miliony, stejně jako Brazilec Alexandre Pato v AC Milán. Jeho krajan Anderson si v Manchesteru United přijde na 1,9 milionu, Gonzalo Higuaín má v Realu Madrid o sto tisíc méně, Mario Balotelli si v Interu Milán vydělá 1,3 milionu, Bojan Krkič v Barceloně, Nicklas Bendtner z Arsenalu a Marcelo v Realu si přijdou na zhruba milion eur.

Agüerův plat se rovná ročnímu příjmu mnohem zkušenějších hvězd, jako je nejlepší hráč loňského Eura a záložník Barcelony Xavi, jeho spoluhráč Carles Puyol nebo brankář Juventusu Turín Gianluigi Buffon.

Pětimilionový plat navíc ze snoubence dcery kouče argentinské reprezentace Maradony podle magazínu dělá 34. nejlépe placeného hráče světa. Žebříček vedou Zlatan Ibrahimovic z Interu Milán a Kaká, jenž si dosud před odchodem z AC vydělal devět milionů eur ročně.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...