Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Plzeň hrála agresivně, k ničemu jsme se nedostali, hodnotil Holek

Sport

  12:59
PLZEŇ/PRAHA - Je symbolem nejlepší obrany soutěže, ale ani s Mario Holkem nebyli sparťanští fotbalisté ve šlágru v Plzni v defenzivě pevní. "V takovém zápase rozhoduje jeden gól. Dostali jsme ho my a ještě ke všemu ze standardky," štvalo Holka.

Jan Holenda (vpravo) sprintuje za míčem. Stíhá ho Mario Holek. foto: MAFRA - Ladislav Němec

Ne jednou, ale dvakrát sparťanné inkasovali. To je v letošním ligovém ročníku jejich negativní rekord, proto rivalovi v sobotu večer podlehli 0:2.

„Byl to těžký zápas, který jsme prohráli. Co víc k tomu říct,“ prohodil Holek a evidentně mu nebylo do řeči.

Sparťané za soupeřem zaostali ve všem. Vepředu se neprosadili, vzadu nestíhali. „Plzeň je kvalitní tým, v obraně hráli fakt dobře, vůbec jsme se k nim nemohli dostat,“ uznal Holek.

Bojovnost, nasazení, důraz a agresivita v soubojích, touha po vítězství. To všechno zdobilo Plzeň a to všechno sparťané postrádali. „Je pravda, že jsme se s tou jejich agresivitou nevyrovnali. Tím nás dostávali pod tlak, díky tomu se dostávali do brejků.“

Tiémoko Konaté (vpravo) prchá do útoku.
Jan Holenda (vpravo) sprintuje za míčem. Stíhá ho Mario Holek.
Souboj o míč. Lukáš Vácha (vlevo) a Václav Pilař.
Hlavička! Lukáš Hejda z Plzně se prodral k zakončení.

I když první branka padla po centru z rohu, ke standardce se domácí dostali díky rychlému brejku, který ještě Brabec stihl zastavit. Při druhém už Hořavu nechytil nikdo. Ve 23. minutě to bylo 2:0 a vzhledem k rozpoložení obou týmů o vítězi nebylo pochyb.

„Ve druhé půli jsme neměli co ztratit, ještě víc jsme to otevřeli, ještě víc hráli ofenzivně, ale k ničemu nás nepustili,“ poznamenal Holek.

Projevilo se rozdílné vytížení obou týmů. Zatímco Plzeň se může soustředit jen naligu, na sparťany dolehlo, že mají mnohem náročnější program. Vedle pohárových zápasů pět hráčů nastupuje v základní sestavě reprezentace. „Na to bych to nesváděl, fyzicky jsme se cítili dobře,“ tvrdil Holek.

Každopádně po třinácti kolech má Plzeň čtyřbodový náskok, který se sparťanům bude stahovat složitě. I proto je porážka pro sparťany těžká rána. „Necítím to tak, máme před sebou další zápasy, sezona je dlouhá,“ zdůraznil Holek. „Kdo by nechtěl vést ligu o deset bodů, ale je to prostě jinak.“

Autor:

Prodej rodinného domu Koválovice u Tištína
Prodej rodinného domu Koválovice u Tištína

Koválovice-Osíčany - Koválovice u Tištína, okres Prostějov
2 651 250 Kč