Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slavia se zaskočit nenechala, nastartovala ji proměněná penalta. Matějovský Boleslavi zachránil bod

Slávisté slaví gól foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Mladá Boleslav - Fotbalisté Slavie vstoupili do jarní části první ligy výhrou 3:1 nad Olomoucí a se zápasem k dobru vedou tabulku o šest bodů před Jabloncem. Slovácko se v 15. kole po výhře 2:0 nad Karvinou posunulo na čtvrtou příčku, zatímco Mladá Boleslav po remíze 1:1 s Brnem ani v pátém utkání pod vedením bývalého reprezentačního trenéra Karla Jarolíma nevyhrála.
  18:25

Kanonáda na úvod ligového jara. Jablonec zničil Teplice pěti góly

Slavia sice od 15. minuty prohrávala po gólu Breiteho, ale obhájci titulu díky dvěma penaltám ještě do pauzy otočili stav. V 19. minutě srovnal Kúdela a ve 39. minutě obrátil skóre z dorážky po neproměněném pokutovém kopu Kuchta. Stejný hráč pak přidal po hodině hry pojistku a Slavia v nejvyšší soutěži bodovala už 26 utkání po sobě.

Slávisté slaví gól
Slávisté slaví gól

Na čtvrtou příčku se posunulo Slovácko, které po výhře nad Karvinou zvítězilo ve třetím utkání za sebou. O třech bodech pro domácí rozhodli chvíli po přestávce Daníček z penalty a Kliment. Snížit mohl v 73. minutě Papadopulos, ale brankář Nemrava si s jeho pokutovým kopem poradil. Karviná, která venku v lize prohrála teprve podruhé v sezoně, je desátá.

Brno v záchranářském duelu v Mladé Boleslavi vedlo po brance Pernici z prvního poločasu, ale na konečných 1:1 vyrovnal Matějovský. Domácí záložník tak oslavil návrat po komplikovaném zranění achilovky, kvůli kterému naposledy nastoupil poprvé od loňského ledna.

Fotbalová FORTUNA:LIGA - 15. kolo:

Mladá Boleslav - Brno 1:1 (0:1),

Opava - Zlín 0:0,

Liberec - Bohemians 1905 1:1 (1:0),

Slovácko - Karviná 2:0 (0:0),

Slavia - Olomouc 3:1 (2:1).

Středočeši, kteří v závěru hráli bez vyloučeného Dancáka, prodloužili čekání na výhru na sedm kol a stále drží patnáctou příčku, která jako poslední zaručuje záchranu. Od šestnáctého Brna ho však dělí pouze lepší skóre. Oba celky mají tříbodový odstup od poslední Opavy, jež se šesti nováčky v sestavě remizovala 0:0 se Zlínem a sedm kol nevyhrála. Fastav čeká na vítězství pět zápasů.

V posledním dnešním utkání pátý Liberec remizoval 1:1 s Bohemians 1905. Skóre v úvodním poločase otevřel Jhon Mosquera, po změně stran vyrovnal Matěj Pulkrab, který se rovněž prosadil proti bývalému týmu. „Klokani“ venku získali teprve druhý bod v aktuální sezoně a jsou třináctí. 

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...