Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Senzace! Messi získal ocenění hráč měsíce ve Španělsku. Bylo to poprvé

Sport

  21:30
BARCELONA - Ačkoli má Lionel Messi na svém kontě už pět Zlatých míčů pro nejlepšího fotbalistu světa a mnoho dalších ocenění, ceny pro nejlepšího hráče měsíce ve španělské lize se dočkal poprvé. Útočník Barcelony si o ni řekl šesti lednovými góly včetně hattricku do sítě Granady.

Lionel Messi (vlevo) konečně ovládl anketu o Hráče měsíce ve Španělsku. foto: Reuters

Ocenění pro hráče měsíce se ve Španělsku uděluje od září 2013, ale osmadvacetiletého Argentince dosud míjelo. A to i přesto, že spolu s Cristianem Ronaldem z Realu Madrid je největší hvězdou soutěže.

Ronaldo anketu vyhrál dvakrát stejně jako Carlos Vela, Diego Godín, Antoine Griezmann a Nolito. Cenu v minulosti přebrali i méně známí hráči jako Borja Bastón z Eibaru, Alberto Bueno z Vallecana a Lucas Pérez z La Coruni.

Hráči Barcelony vůbec zůstávali opomíjení, až loni v listopadu vyhrál Neymar a nyní Messi. Ten se kromě hattricku proti Granadě trefil i v dalších třech lednových zápasech s Atléticem Madrid, Bilbaem a Málagou.

Real nechce hostit finále poháru, které může vyhrát Barcelona

Rivalita mezi Realem Madrid a Barcelonou komplikuje jednání o dějišti finále Španělského fotbalového poháru, kam se probojovaly katalánský celek a Sevilla.

Kvůli příjmům ze vstupného by finalisté rádi hráli na co největším neutrálním stadionu, ale Real s pronájmem stadionu Santiaga Bernabeua váhá. Podle médií se jeho zástupcům nezamlouvá představa, jak jejich úhlavní rival slaví v Madridu zisk trofeje.

Sevillský trenér Unai Emery má jasno v tom, že by se neměl opakovat loňský scénář, kdy Barcelona pohár získala doma na Nou Campu po vítězství nad Bilbaem.

"To bych hrál raději v Číně. Doufám, že k téhle nespravedlnosti nedojde, protože by to byla další výhoda pro Barcelonu. Jako kdyby měli dalšího Messiho," uvedl Emery. Finále se uskuteční 21. května.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!