Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Messi naštval šéfy PSG, kvůli cestě do Saúdské Arábie nesmí hrát dva týdny

Zamyšlený Lionel Messi se svými spoluhráči během zápasu s Lorientem. foto: Reuters

Vedení fotbalistů Paris St. Germain suspendovalo svou hvězdu Lionela Messiho na dva týdny za cestu do Saúdské Arábie bez souhlasu klubu. Kapitán argentinských mistrů světa nesmí s týmem ani trénovat. Informují o tom deník L’Équipe a rozhlasová stanice RMC.
  7:03

Hráči PSG v neděli prohráli ligový zápas s Lorientem (1:3) a Messi se dnes nedostavil na trénink. Naopak se objevily fotografie, jak je s rodinou v Saúdské Arábii, kde je od loňského roku jako ambasador turismu.

Vedení francouzského mistra s ním dnes zahájilo disciplinární řízení. O délce suspendace se oficiálně klub nezmínil. „Nemůže trénovat, nemůže hrát a po dobu řízení nedostane plat,“ uvedl zdroj L’Équipe. Pětatřicetiletý špílmachr by měl přijít o ligové zápasy s Troyes a Ajacciem.

PSG sice vede tabulku a míří za obhajobou titlu v lize, z domácího poháru i Ligy mistrů však vypadl již v osmifinále. Po sezoně Messimu v Paříži končí smlouva a Barcelona doufá, že by se její hvězda mohla vrátit. Náhlá cesta do Saúdské Arábie rozpoutala další spekulace.

Autor:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč