Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Messi ztrestal fandy za vulgarity ranou do diváků

Sport

  9:00
MADRID/PRAHA - UVNITŘ VIDEO. Také vyhlášenému slušňákovi občas mohou ujet nervy. Útočník Barcelony Lionel Messi je známý jako klidný muž, který nevyhledává konflikty a v soukromí je mu nejlépe v okruhu vlastní rodiny. Jenže i argentinský štírek je jen člověk a občas má nervy na pochodu. Svým nefér činem si v sobotním El Clásiku ale pořádně naštval příznivce Realu Madrid, i když...

Messi pálí míč mezi fanoušky. foto: www.youtube.com

Běželo nastavení ostře sledovaného duelu mezi Realem Madrid a FC Barcelonou v rámci 32. kola španělské nejvyšší soutěže (zápas skončil 1:1). Xavi směřuje přihrávku přes celé pokutové území na Messiho, míč ale letí daleko za argentinského záložníka.

DÁLE K TÉMATU

Ten doběh míče podcení a ten míří do zámezí. Najednou ale Messi zrychlí a levačkou vší silou napálí merunu do hlediště. Jen duchapřítomný reflex rukou ochrání jednoho z příznivců Realu od úderu přímo na hlavu.

JAK MESSI NAPÁLIL MÍČ MEZI FANOUŠKY

Na Messiho přilétne v okamžiku několik předmětů, hodně zblízka si vše s mladým Argentincem vysvětluje i stoper Realu Pepe, který se v duelu "blýsknul" několika hodně ostrými zákroky. Messi, věren své přezdívce Messiáš dělal nevinného, čemuž nakonec sudí César Muniz uvěřil a ofenzivnímu esu Barcelony žlutou kartou za nesportovní chování neukázal.

Messi ale podle všeho moc dobře věděl, co dělá. Míč napálil do části tribuny, která na něj celý zápas nevybíravě pokřikovala a jeden z příznivců z této části hlediště na Santiago Bernabeu mu ve 49. minutě ukázal světové známé gesto se zdviženým prostředníčkem. Dvojnásobný nejlepší fotbalista světa ukázal velmi dobrou paměť.

GESTO FANOUŠKA REALU NA MESSIHO

Mezi příznivci Realu si ale příliš nepolepšil - videa z incidentu s různými ostrými názvy se staly hitem serveru Youtube.com. Za dva týdny v semifinále Ligy mistrů určitě pro změnu sám pozná, nakolik dobrou pamět mají naopak fanoušci královského klubu...