Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Michal Bílek: Bylo by krásné mít ve skupině mistry světa

Sport

  11:00
PRAHA - Španělsko především. Sledovat utkání aktuálních mistrů Evropy v základní skupině MS se v úterý vypraví kouč českého národního týmu Michal Bílek (45). Jak jinak, na Španěly narazí čeští fotbalisté v nadcházející kvalifikaci o postup na Euro 2012.

Michal Bílek. foto: ČTK

Ve středu souboj Španělů se Švýcary, potom s Hondurasem a nakonec s Chile – stihnete během desetidenního pobytu ještě něco navíc?
To doufám. S asistentem Luďkem Klusáčkem chceme vidět i další zápasy, taky jedno utkání slovenského týmu. Jen nevíme, co vyjde, všechno je v jednání.

Máte možná hlavního favorita mistrovství?
Všechno se točí kolem Španělska, Brazílie a Argentiny. To jsou i moji favorité.

A co Německo, o němž se hovoří jako o turnajovém týmu? Německu moc nevěřím.

Předseda svazu Ivan Hašek tipuje na šampiony Španěly, v kvalifikaci o Euro 2012 by pak prý mohli polevit v koncentraci. Máte jiný názor?
Když se podíváte na výsledky Španělů v poslední kvalifikaci, tak jako mistři Evropy nepolevili v ničem a neztratili ani bod. Mají skvělý tým, teď porazili Poláky 6:0. Jestli vyhrají, nebo ne, to nemusí mít žádný vliv. Ale jejich trenér Del Bosque přiznal, že má z další kvalifikace obavy, bude krátký čas na odpočinek.

Kdyby Španělé získali titul, co by to pro vás znamenalo?
Měli bychom ve skupině mistry světa a bylo by krásné s nimi uspět. Byla by to motivace navíc. Titul jim přeju, ale proto, že hrají pěkný fotbal už delší dobu.