130 let
Kadlec se proti Skotům dočkal i gólu.

Kadlec se proti Skotům dočkal i gólu. | foto: ČTK

Michal Kadlec míří do Leverkusenu

Sport
  •   13:50
LEVERKUSEN - Český fotbalový reprezentant Michal Kadlec odchází ze Sparty na roční hostování s opcí do předního německého celku Leverkusenu. Uvedla to dnes agentura SID, vedení pražského celku však informaci nepotvrdilo.

"S hráčem jsme již dohodnuti a jeho příchod schválil i jeho dosavadní klub," citovala dnes agentura SID ředitele Bayeru Leverkusen Wolfganga Holzhäusera, podle kterého bude Kadlec v Německu nejprve hostovat. "Jsme již ale i dohodnuti na opci s pevně stanovenou přestupní částkou," dodal.

Třiadvacetiletý levý obránce je v současnosti s reprezentačním týmem v Londýně, kde se připravuje na přátelské utkání s Anglií.
O přestupu syna bývalého kapitána české reprezentace Miroslava Kadlece, který úspěšně působil osm let v německém Kaiserslauternu, se mluvilo již delší dobu. Již v minulosti o jeho služby vážně stál například skotský Celtic Glasgow a právě Leverkusen, který nakonec jednu z největších hvězd Sparty získal.

Ke Kadlecově odchodu pravděpodobně přispěla i skutečnost, že se Spartě po prohře v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů s Panathinaikosem Atény výrazně vzdálila naděje na postup do nejprestižnější evropské soutěže.  

Autor: ČTK
  • Mohlo by vás zajímat