Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Milánští v Praze ani netrénovali, věří si

Sport

  20:22
PRAHA - Fotbalisté AC Milán nevyužili šanci, aby si při tradičním předzápasovém tréninku vyzkoušeli stadion v pražském Edenu, kde se v úterý v posledním utkání Ligy mistrů poměří s Plzní, ale prý to neznamená, že by zápas brali na lehkou váhu.

Trenér fotbalistů AC Milán Massimiliano Allegri foto: Reuters

Kouč Massimiliano Allegri až na kanonýra Zlatana Ibrahimovice a stopera Thiaga Silvu hodlá postavit nejsilnější možnou sestavu a chce si odvézt výsledek, který Milán povzbudí před posledními třemi zápasy v italské lize před vánoční pauzou.

Milán už v zápase s Plzní nebude pod tlakem, na druhém místě italských šampionů za Barcelonou se už nic změnit nemůže. "Sice tady nejde přímo o postup, ale do zápasu jdeme se zaujetím jako vždycky. Plzeň ještě hraje o třetí místo, s námi musí alespoň remizovat, aby udržela třetí místo, takže my také musíme hrát naplno," řekl Allegri.

"Žádné utkání nebereme tak, že se u něj budeme nějak bavit. Naopak jsme naštvaní, když prohrajeme. Takže stejně jdeme i do úterního zápasu s Plzní," uvedl Allegri.

Prý už si v září v prvním vzájemném utkání ověřil, že si úřadující čeští mistři zaslouží respekt. "Je to vyrovnaný a silný tým. Mají dobrou hru na křídlech, dobrý přechod do útoku. Na to všechno si musíme dát pozor," uvedl Allegri.

Odpočívat prý nechá útočníka Ibrahimovice, který ale prý může do utkání naskočit z lavičky, a obránce Thiaga Silvu. "Důležitý zápas ale v úterý čeká stopera Mexese, který dlouho nehrál," připomněl Allegri, že dá šanci francouzskému zadákovi.

Vzpomínky na Prahu? Ambrosini si tu poprvé záhrál Pohár UEFA

Do Edenu dorazil jen na tiskovou konferenci. Milánští se pak neobjevili na hřišti, přestože na to mají den před utkáním nárok, aby si "osahali" prostředí na stadionu, kde budou hrát. Stejnou praxi zastávají i jiné velkokluby, Allegri upozornil, že si to nikdo nemá vykládat jako podcenění situace.

Tým AC předzápasovou přípravu zvládl ještě během dopoledne v tréninkovém centru Milanello, hráči po příletu do Prahy už jen odpočívali na hotelu. "Tuto praxi jsme zavedli už v minulé sezoně," vysvětlil Allegri. Podle kapitána AC Massima Ambrosiniho to milánským hvězdám vyhovuje. "Souhlasíme s názorem trenéra. Stačí, když vidíme, jak stadion vypadá," řekl s úsměvem Ambrosini.

Ten v české metropoli mohl cítit nostalgii. Právě v Praze odehrál svůj první zápas v evropských pohárech. Když mu bylo osmnáct roků, představil se na Letné v utkání Poháru UEFA proti pražské Spartě. Je to téměř na den přesně šestnáct let. "Vzpomínám si na to. Šel jsem do toho zápasu s nadšením, které mi zůstalo i dnes. I teď se na zápas s Plzní moc těším, Liga mistrů je vždycky speciální událost," řekl Ambrosini.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.