Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Minář povede fotbalisty Mladé Boleslavi místo Koubka

Sport

  14:34aktualizováno  17:02
MLADÁ BOLESLAV - Fotbalisty Mladé Boleslavi povede po sobotní rezignaci trenéra Miroslava Koubka současný sportovní ředitel klubu Ladislav Minář. Rozhodlo o tom vedení středočeského celku. Minář, který byl jmenován na dobu neurčitou, už Mladou Boleslav krátce vedl v roce 2011.

Bývalý trenér Mladé Boleslavi Miroslav Koubek foto: ČTK

Podle prezidenta Mladé Boleslavi Josefa Dufka byl Minář jedinou volbou. "Jinou variantu pro vedení prvoligového týmu jsme nezvažovali," uvedl v oficiálním prohlášení Dufek. Potvrdil i to, že k jiné změny v realizačním týmu nenastaly. Podle Mináře hrálo velkou roli i to, že Koubek nečekaně rezignoval po sobotní prohře 1:3 se Slováckem.

"Vzhledem k tomu, že ta doba byla strašně krátká, tak bylo nutné na to zareagovat hned, co se týče tréninkového procesu. Čas na nějaké velké rozmýšlení nebyl a představenstvo se rozhodlo, že mužstvo momentálně povedu," řekl Minář. Prioritou nejbližších dní bude vylepšit náladu v boleslavském mužstvu.

"V prvé fázi chceme trochu zapracovat na atmosféře, protože hráči by zřejmě neměli zapomenout hrát fotbal. Je potřeba trochu změnit malinečko klima, které je trochu načichlé tím, že se nedaří," doplnil třiačtyřicetiletý kouč a funkcionář. Po absolvování prvního tréninku zatím o velkých změnách v hráčském kádru nebo v přípravě neuvažuje.

Nový trenér se zatím nechce bavit o změnách

"Závisí to na zdravotním stavu hráčů atd. Teď je strašně brzo bavit se o tom, jestli budou nějaké změny nebo nebudou," doplnil Minář. Celek z města automobilů trénoval už na konci sezony 2010/11. Tehdy na lavičce nahradil odvolaného kouče Karla Stannera a své svěřence dovedl k výhře v domácím poháru. Do Mladé Boleslavi přišel Minář v roce 2010 z druholigového Zlína, kde působil jako ředitel a trenér.

V první lize odkoučoval 14 zápasů s bilancí pět výher, pět remíz a čtyři prohry. V minulé sezoně čtvrtá Mladá Boleslav prohrála poslední tři ligové zápasy a v tabulce je po neúplném sedmém kole až dvanáctá se sedmi body. Koubek tým vedl od loňského léta. Středočeši si v červenci a srpnu zahráli také kvalifikaci o Evropskou ligu, z níž vypadli v třetím předkole s nizozemským Twente Enschede.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...