Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Minuta ticha pro Šurala. Jeho jméno vyvolávali i fanoušci Baníku

Sport

  7:02
Praha - Fotbalisté Sparty a Ostravy a jejich fanoušci uctili v úvodním kole nadstavby první ligy památku bývalého kapitána Letenských Josefa Šurala, jenž v pondělí zahynul v Turecku při autonehodě.

Fotbalisté Sparty s dresy Josefa Šurala foto:  Michal Růžička, MAFRA

Výkopu předcházela projekce na velkoplošné obrazovce, která dala na Šurala zavzpomínat. Na trávník přišly oba týmy ve speciálních dresech s Šuralovou jmenovkou a číslem 23 na zádech a vepředu s nápisem „Nezapomeneme“. Černá trika hráčů Baníků doplnila Šuralova podobizna a roky jeho narození a úmrtí. Následovala minuta ticha, kterou doprovodil potlesk hráčů a všech fanoušků. Šuralovo jméno skandovali i ostravští příznivci.

Jakmile v průběhu zápasu naskočila na tabuli 23. minuta, vytáhl sparťanský „kotel“ transparent se Šuralovou podobiznou a celý stadion začal tleskat.

Choreo Sparťanů reagující na úmrtí Josefa Šurala

Po zápase sparťané jedenáctku dresů s číslem 23 podepíšou a speciální edice půjde do dražby. Její výtěžek bude věnován Šuralově rodině. Dvacetinásobný reprezentant po sobě zanechal manželku a dvě dcery, jedné je pět let a druhé teprve tři měsíce.

Šural zemřel v pondělí v nemocnici poté, co minibus, kterým s dalšími šesti spoluhráči z Alanyasporu cestoval ze zápasu na hřišti Kayserisporu, sjel ze silnice a převrátil se. Český hráč podle tureckých médií vypadl z vozu a utrpěl mnohačetná zranění. Nehodu údajně zavinil řidič, jenž usnul za volantem.

Pohřeb bude mít Šural v neděli v Brně, kde začínal s fotbalem. Minutou ticha uctí hráčovu památku před dnešním domácím utkáním se Slavií i Liberec, kde ofenzivní záložník či útočník získal v roce 2012 svůj jediný ligový titul.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!