Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Místo dovolené boj o přežití. Fotbalista z Premier League zachránil tři životy

Sport

  11:40
BARBADOS - Fotbalový útočník Sunderlandu Duncan Watmore zachránil během dovolené na Barbadosu, kde se zotavoval ze zranění kolene, tři lidské životy po havárii jejich lodí.

Duncan Watmore. foto: Reprofoto

Třiadvacetiletý Watmore, pro kterého po zranění kolene letošní ročník Premier League už skončil, se plavil na rybářské lodi se svojí přítelkyni, když do jejich plavidla narazil katamarán. Všichni tři jeho pasažéři skončili ve vodě.

Problém byl, že šlo o důchodce, z nichž jednomu bylo 80 let a neuměl plavat, druhý po operaci kyčle nemohl a poslední byla žena, která při srážce lodí utrpěla vážná zranění nohy.

Watmore skočil do vody a společně s kapitánem potápějící se rybářské lodi zmíněné trio zachránil. Všechny tři vytáhly na katamarán, který nepotkal stejný osud jako druhou loď, poraněné ženě poskytl první pomoc, když ji zavázal nohu svým tričkem, aby zastavil silné krvácení.

„Bylo to hrozivé, život, nebo smrt. Máme obrovské štěstí, že jsme se domů nevrátili v rakvi,“ poznamenal jeden ze zachráněných turistů.

„Všichni hosté za ním pak chodili a říkali mu, že hrdina, on sám se tak ale necítil. Byl z toho trošku nesvůj,“ přiznal pro britské deníky otec Watmoreho, Ian.

To ostatně potvrzuje i fakt, že příběh zveřejnili až s více jak měsíčním odstupem sami zachránění, kteří chtěli ještě jednou vyjádřit vděk svému zachránci. K nehodě totiž došlo v letovisku Colona Club na Barbadosu už v průběhu února.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...