Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Prvním čtvrtfinalistou fotbalového poháru je Boleslav, Brno končí

Sport

  18:30
PRAHA - Fotbalisté Mladé Boleslavi jsou prvním čtvrtfinalistou Poháru FAČR. V dnešní osmifinálové odvetě doma porazili Viktorii Žižkov 5:0 a po úvodní remíze 1:1 postoupili. Do čtvrtfinále prošli už popáté za sebou, dalšího soupeře jim určí los. Naopak už ve 3. kole vypadli fotbalisté Brna, kteřá prohráli na hřišti Znojma 0:1.

Daniel Bartl z Mladé Boleslavi si pomáhá rukou v souboji s Josefem Bazalem ze Žižkova. foto: MAFRA - Michal Šula

O jediný gól se v jihomoravském derby už ve 3. minutě postaral Okleštěk, který se z dálky trefil přesně pod břevno. Zbrojovka nenašla odpověď, přestože domácí druholigový tým dohrával posledních 20 minut v deseti bez vyloučeného Buchty. Hosté se sice nadechli k náporu, ale vytěžili z něj jedinou stoprocentní šanci, ve které Jugas v nastavení poslal míč i kvůli teči těsně vedle branky.

Brno je pátým prvoligovým týmem, který neprošel přes úvodní tři kola, po Jihlavě, Dukle, Slavii a Českých Budějovicích.

Zatímco Žižkov nastoupil v oslabené sestavě, Mladá Boleslav byla téměř kompletní a potvrzovala roli favorita. Už v 9. minutě otevřel skóre Smejkal ze závaru po rohovém kopu.

Na další gól museli fanoušci čekat až do druhého poločasu. Předtím zaujala především srážka Folprechta s domácím Rosou, po které museli oba hráči střídat. Postup definitivně potvrdil v 63. minutě Zahustel a v závěru dokonal jasnou výhru dvěma góly hlavou Magera a po brejku Vukadinovič.

Pohár FAČR

3. KOLO

  • Znojmo - Brno 1:0 (1:0)

Branka: 3. Okleštěk. Rozhodčí: Mlýnek - Nádvorník, Dobrovolný. ČK: 70. R. Buchta (Znojmo).

ODVETA OSMIFINÁLE

  • Mladá Boleslav - Viktoria Žižkov 5:0 (1:0)

Branky: 78. a 88. Magera, 9. Smejkal, 63. Zahustel, 84. Vukadinovič. Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Pilný. První zápas: 1:1, postoupila M. Boleslav.

Autoři: ,