130 let
Mladá Boleslav - Plzeň (dole je Adrian Rolko)

Mladá Boleslav - Plzeň (dole je Adrian Rolko) | foto: ČTK

Mladá Boleslav porazila Olomouc a je pátá

Sport
  •   22:25
MLADÁ BOLESLAV - Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v předehrávce 22. ligového kola v souboji sousedů v tabulce čtvrtou Olomouc 1:0 a přiblížili se k ní na rozdíl jediného bodu. Domácím zajistili výhru po dvou Kuličových přihrávkách Johana, který zaznamenal první branku po návratu do Čech, a Mendy. Sigma nedala gól ve třetím duelu po sobě a protáhla čekání na vítězství ve vzájemných soubojích s Boleslaví na sedm utkání.

Oba týmy toužily zlomit střelecké trápení a po dvou zápasech, ve kterých vyšly gólově naprázdno, konečně skórovat. Očekávaná útočná podívaná se však nekonala a především na výkonu Sigmy bylo jasně patrné, že se po odchodu Michala Hubníka do Polska v ofenzivě stále hledá.

V páté minutě sice zahrozila jako první po Doležalově úniku, který včasným vyběhnutím zažehnal Miller, ale jinak měli většinu času navrch domácí, i když se dostávali do tempa pozvolna. Kuličova střela nabrala opačnou faleš a Mendy s Chramostou si v zakončení zbytečně dávali přednost.

Hostům chyběl důraz, a tak Millera prověřil pouze ve 32. minutě dalekonosnou ranou Bajer. To už ale získávali stále více ze hry bojovnější domácí, kteří svou vzrůstající aktivitu ještě do přestávky přetavili ve vedoucí trefu.

Na Kuličův rohový kop si ve 42. minutě naskočil na přední tyči Johana a mohl se radovat ze svého prvního ligového gólu v mladoboleslavském dresu po návratu ze zahraničí. Středočeši protrhli střeleckou smůlu po 230 minutách. Za pár sekund mohli zasadit otřesené Sigmě druhý úder, kdyby Chramostovu skákavou ránu nezastavila tyč.

Po pauze Mladoboleslavští navázali na povedený závěr prvního dějství a brzy svůj náskok pojistili. Chramostu s dorážejícím Kúdelou ještě v 53. minutě vychytal Drobisz, ale o minutu později už domácí diváci slavili. Po další Kuličově asistenci se prosadil Mendy.

Sigmě nepomohlo ani prostřídání sestavy, k výraznějšímu ohrožení Millera se za celých 90 minut nedostala. Naopak třetí gól málem přidal domácí Mendy, který čtvrt hodiny před koncem vypálil těsně mimo.

22. kolo první fotbalové ligy

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)
Branky: 42. Johana, 54. Mendy. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Šírl, Kulič, Opiela - Hořava. Diváci: 3285.

M. Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Johana, Šírl - Mendy, Kúdela, Opiela, Fabián (86. Dimutsos) - Kulič (90. Řezníček), Chramosta (74. Táborský). Trenér: Stanner.

Olomouc: Drobisz - Koutný (79. Tomeček), Kučera, Škerle, Vepřek - Rossi, Bajer - Ordoš - Doležal (59. Hořava), Šultes, Navrátil (69. Přikryl). Trenér: Psotka.

Autor: ČTK