130 let
Zdeněk Psotka.

Zdeněk Psotka. | foto: ČTK

Rozhovor

Mladí hráči z Ameriky? Nový impuls do kabiny, říká trenér Sigmy Psotka

Sport
  •   14:06
PRAHA - Sigma Olomouc přezimuje na třetím místě Gambrinus ligy. A trenér Psotka se svými kolegy rozhodne nezahálí. Na testy si pozval osmnáctiletého amerického reprezentanta. A přijedou další. "Hledáme velmi dobře rychlostně vybavené hráče, kteří umí bleskově myslet a hbitě pracovat s míčem," říká k výběrU posil do sestavy Olomouce Zdeněk Psotka.

V minulých dnech byl v Olomouci na testech osmnáctiletý americký reprezentant Jerome, jak se vám jevil v tréninku?
Nemůžu a ani nechci ho hodnotit, je to interní záležitost klubu. Můžu jen potvrdit, že tu na testech byl, ale byly krátkodobé. Závěr zatím žádný nemáme.

Můžete ho porovnat s českými vrstevníky?
Je to hodně individuální, hráč od hráče. Nemůžu říci, že on je vzorek určité populace. Tento hráč je mladý, dobře technicky vybavený, nedostatky samozřejmě ale má.

Čím jsou pro vás hráči ze Spojených států zajímaví?
Je to změna a impuls do kabiny, přínos jiné mentality a obohacení herní činnosti.

Vydáte se do Spojených států osobně? Máte vytipované další hráče?
Ano máme. Chtěli jsme je testovat už teď, ale máme prodloužený podzim. V nejbližší době se ale určitě podíváme na další hráče.

Jaké typy fotbalistů hledáte do sestavy Sigmy?
Fotbal je hodně rychlý, nároky na motorickou nebo technickou rychlost se zvyšují. Hledáme velmi dobře rychlostně vybavené hráče, kteří umí bleskově myslet a hbitě pracovat s míčem.

Na kterém postu byste chtěl nejvíce posílit?
Máme jedenáct optimálních hráčů na každém postu, ovšem nám chybí větší konkurence v útočné fázi. Když budeme hledat hráče, spíše budou z ofenzivních řad, i kvůli větší konkurenci.

Autor: Tomáš Vrábel