Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Mladíci nešťastně vypadli s Německem

Sport

  22:56
MLADÁ BOLESLAV - Český reprezentační tým do devatenácti let prohrál v semifinále mistrovství Evropy s Německem, a získal bronzovou medaili. Do zápasu vstupovali z role favorita Němci. Zatímco Češi se dostali do semifinále jen díky nezišté pomoci Angličanů, náš soupeř svou skupinu vyhrál bez ztráty bodu. Na naší straně jsme však měli nejlepšího střelce turnaje - Tomáše Necida.

Necid se opět trefil. foto: ČTK


Úvod duelu papírové předpoklady potvrdil. Němci vstoupili do zápasu mnohem aktivněji a ujali se dokonce vedení. Český gólman špatně odhadl falšovanou střelu z dálky a hosté vedli 1:0. Ale naši hráči se mohli spolehnout na svou největší zbraň: Necid si vyskočil na přímý kop a dal svou čtvrtou branku na turnaji. Od té doby se Češi Němcům nejen vyrovnali, ale často je i přehrávali.

Druhý poločas přinesl velmi dobrý fotbal, na obou stranách se urodilo několik zajímavých šancí, ale bez gólového efektu. Asi tu největší spálil právě střelec Necid. Zápas tak dospěl až do prodloužení. V něm se nadále na obou stranách skvěle bojovalo, a když už se zdálo, že zápas dospěje až k penaltám, propadla přihrávka Vrancice mezi stopery a Sukuta rozhodl, že ve finále se s Itálií utká Německo.

Výsledek:

Německo "19" - Česká republika "19" 2:1 (1:1, 0:0) po prodloužení

Branky: 17. Risse, 119. Sukuta-Pasu - 24. Necid. Rozhodčí: Thual (Fr.) - Serkan Ok (Tur.), Myrmus (Pol.). ŽK: Gebhart, L. Bender, Kopplin - Vošahlík, Hable. Diváci: 5000 (vyprodáno).

ČR: Vaclík - Řezník, Brunclík, Polák, Heidenreich - Hable (98. Reinberk) - Vošahlík, Mareček, Morávek (65. Zeman), Lecjaks (113. Wojnar) - Necid. Trenér: Dovalil.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!