Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Morales skončil u příbramských fotbalistů

Sport

  10:54
PŘÍBRAM - Trenér Massimo Morales skončil u mužstva fotbalistů 1. FK Příbram. Vedení klubu se s italským koučem dnes ráno domluvilo na ukončení spolupráce v reakci na neuspokojivé výsledky v nejvyšší soutěži, kvůli kterým je tým blízko sestupovým příčkám.

Fotbalisté Příbrami se zdraví se svými fanoušky. foto: ČTK

Mužstvo pod Moralesovým vedením naposledy prohrálo v neděli 0:1 v Kladně. Tým povedou dosavadní asistent Petr Čuhel s kondičním trenérem Jiřím Rybou. Starka se s Moralesem dohodl na jeho odchodu po více než hodinové schůzce.

"V klidu jsme se domluvili na odchodu. Bylo to oboustranné, rozhodně to nelze označit jako odvolání," uvedl Starka, jehož klub má čtyři kola před koncem soutěže pouze tříbodový náskok na týmy z 15. a 16. místa tabulky.

Podle všeho příbramského šéfa více než prohra na Kladně zamrzely trenérovy výroky po utkání. V nich totiž naznačil, že jeho svěřenci neprojevují v boji o záchranu dostatek bojovnosti.

"S tím skutečně nesouhlasím. Samozřejmě mohu najít jednoho dva hráče, kteří nehráli zcela podle předpokladů, ale bojovnosti tam bylo z naší strany určitě dost. Chybělo nám i trochu štěstí, ale takový už fotbal někdy bývá," mínil Starka. U mužstva zatím ponechal asistenty Čuhela a Rybu, sám prý také hodlá být blíže týmu.

To ale podle něj nemusí znamenat, že čtyři zbývající ligová kola povedou právě dosavadní asistenti. "Ve fotbale je všechno možné," dodal mnohoznačně příbramský funkcionář.

Jde o desátou výměnu trenéra v rozehrané sezoně, přičemž změna se odehrála už v osmém klubu. Od začátku ročníku byli ze svých postů odvoláni Jan Kmoch (České Budějovice), Vítězslav Lavička (Sparta), Petr Uličný (Brno), Jaroslav Šilhavý (Plzeň), Karel Večeřa (Ostrava), na Žižkově postupně skončili Stanislav Griga a Josef Csaplár, ve Zlíně sezonu nedokončili Josef Mazura a Stanislav Levý.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...