Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Morientes vypadl ze španělské nominace

Sport

  10:23
MADRID - Fernando Morientes se nevešel do konečné nominace Španělska pro fotbalové mistrovství světa. Útočník FC Liverpool je jedním ze čtyř hráčů, které dnes trenér Luis Aragones vyřadil ze širšího kádru.

Útočník Liverpoolu Fernando Morientes (vpravo) po mistrovství světa slavit nebude. foto: AFP

Zkušený kanonýr, který dal v reprezentaci 26 branek, tak přišel o možnost hrát na svém třetí světovém šampionátu. Spolu s ním vypadli obránce Javi Venta jako jediný zástupce semifinalisty Ligy mistrů z Villarrealu, další zadák Joan Capdevilla z La Coruni a záložník Ruben Baraja z Valencie.

Aragonesovi tak zbyli jen tři klasičtí útočníci - Raúl z Realu, Torres z Atlétika Madrid a Villa z Valencie. Během přípravy Španělé sehrají zápasy s Ruskem, Egyptem a Chorvatskem. Na
mistrovství světa byli nalosováni do skupiny H s Ukrajinou, Tuniskem a Saúdskou Arábií.

Nominace:
Brankáři:
Iker Casillas (Real Madrid), José Manuel Reina (Liverpool), Santiago Caňizares (Valencie).
Obránci: Antonio Lopez, Pablo Ibaněz (oba Atlético Madrid), Carles Puyol (Barcelona), Juanito (Betis Sevilla), Asier del Horno (Chelsea), Michel Salgado, Sergio Ramos (oba Real Madrid), Carlos Marchena (Valencie).
Záložníci: Francesc Fábregas, José Antonio Reyes (oba Arsenal), Andres Iniesta, Xavi (oba Barcelona), Joaquín (Betis Sevilla), Luis García, Xabi Alonso (oba Liverpool), David Albelda (Valencie), Marcos Senna (Villarreal),
Útočníci: Fernando Torres (Atlético Madrid), Raúl (Real Madrid), David Villa (Valencie).
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!