Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Motivace pro Barcu ve finále LM: 450 milionů korun

Sport

  12:37
LONDÝN - Pokud se Barceloně povede v sobotu zvítězit nad Manchesterem United ve finále fotbalové Ligy mistrů, mohou se hráči těšit na tučnou prémii. Vedení klubu je připraveno vyplatit jim bonus v celkové výši 455 milionů korun, což je v průměru 18,5 milionu korun na každého hráče a 3500 korun za každou sekundu strávenou na hřišti.

Barcelona - Real (Pedro a Villa slaví). foto: Reuters

Podle britského deníku Sun je to téměř identická částka, kterou Barcelona vyplatila hráčům za triumf v Lize mistrů v roce 2009, kdy Katalánci ve finále zdolali právě Manchester.

Fotbalisté anglického klubu mají slíbený výrazně menší prémii. Za zisk ligového titulu a výhru v Lize mistrů mají vyinkasovat dohromady devět milionů liber, což je zhruba deset milionů korun na hráče. Letošní finále Ligy mistrů je podruhé za sebou na pořadu až v sobotu, přestože duely v předešlých fázích soutěže se hrají v úterý a ve středu.

Změnu prosadil před dvěma lety nový šéf UEFA Michel Platini ze dvou důvodů - ekonomického a také proto, aby šampioni mohli slavit titul v den volna. Zápas začíná od 20:45 hodin, podrobnou reportáž sledujte na www.lidovky.cz/sport!

Autoři: ,