Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Mourinho je připraven na comeback

Sport

  20:38
LONDÝN - JOSÉ MOURINHO je ochoten vrátit se do Chelsea, ale jen za předpokladu splnění JEHO podmínek.

José Mourinho foto: AFP

Ačkoliv Frank Rijkaard je nadále favoritem číslo jedna na volné místo trenéra Chelsea, Mourinho je připraven říci ANO nabídce zaujmout svůj nedávno opuštěný post. Má to ale malý háček, Mourinho si klade tři podmínky, které by mu miliardář a majitel Chelsea  musel splnit, aby ho donutil se vrátit.

Mourinho chce získat absolutní kontrolu nad všemi fotbalovými záležitostmi včetně transferu hráčů, fotbalové akademie a prvního týmu. Dále si vyhrazuje, aby ředitel fotbalové akademie Frank Arnesen byl propuštěn, jelikož Mourinho věří, že Arnesen není vůči němu loajální. Posledním požadavkem Mourinha je možnost si do Chelsea přivést nazpět  svůj realizační tým.

Proslýchá se, že Mourinho byl v poslední době v kontaktu s Abramovičem a dalšími lidmi z Chelsea. Celá situace je o to pikantnější, jelikož se proslýchá, že Mourinho  by měl převzít tým Interu Milán a  jméno kouče Interu Milán  bylo zase skloňováno v souvislosti s převzetím Chelsea.  Prezident Interu Massimo Morrati očekává, že během příštího týdne se dozví od Mourinha jeho rozhodnutí a bude ho moci eventuálně představit jako nového kouče.

Zdá se tedy, že v následujících dnech můžeme čekat pokračování této hádanky. Manciniho agent v současnosti vyvrací možnost, že by Mancini opustil post hlavního trenéra Interu a tak se zdá, že Mourinho hledá jiné alternativy, přičemž nejlogičtější je návrat do Chelsea. Jeho fanoušci ostatně na  něj už čekají, za éry svého koučování byl charismatickým portugalec velmi populární a fanoušci volají po jeho návratu, zvláště  poté, co Chelsea letos nezískala ani jednu trofej.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...