Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jsem nejlepší manažer v historii Chelsea, řekl Mourinho po dalším debaklu

Sport

  8:00
LONDÝN - Chelsea v osmém kole Premier League počtvrté v sezoně prohrála a v tabulce zůstává až na šestnáctém místě. „Jsem přesvědčený, že skončíme v první čtyřce,“ řekl přesto manažer Mourinho, který po utkání čelil otázkám na svou budoucnost. „Z Chelsea sám neodejdu,“ odpověděl jasně.

José Mourinho. foto: Reuters

Chelsea prohrála pod Mourinhem pětkrát v posledních deseti ligových zápasech. Stejný počet porážek si přitom klub ze Stamford Bridge pod jeho vedením předtím připsal v padesáti devíti zápasech. To jsou dost výmluvná čísla k tomu, aby se v souvislosti s úřadujícím šampionem Premier League dalo mluvit o krizi.

„Jde o nejhorší část mé kariéry. Trpím, ale nevzdám se,“ nechal se slyšet 52letý manažer, jenž Chelsea dovedl ke třem ligovým titulům. Od čtvrtého jsou jeho svěřenci zatím na míle vzdálení, v posledním domácím utkání podlehli Southamptonu a Mourinho po utkání nebyl spokojený s výkonem sudího Madleyho.

Rozhodčí se bojí dělat velká rozhodnutí

„Za stavu 1:1 jsme měli mít jasnou penaltu, ale nedošlo k tomu. Rozhodčí se bojí dělat velká rozhodnutí,“ řekl o situaci, po níž se místo pokutového kopu pískalo proti brance Chelsea a útočník Falcao navíc dostal žlutou kartu za filmování. V souboji s brankářem Stekelenburgem totiž kolumbijský fotbalista padal k zemi dřív, než došlo ke kontaktu.

Nejhorší fáze kariéry? Fantastická zkušenost, tvrdí Mourinho

„Od obhajoby titulu jsme teď daleko, přesto jsem přesvědčený, že skončíme mezi nejlepšími čtyřmi týmy,“ pokračoval Mourinho. Pokud na jeho slova opravdu dojde, Chelsea přepíše historii. Žádný tým s osmi body po osmi zápasech totiž dosud neskončil v anglické lize lépe než na pátém místě.

Aktuální ztráta Chelsea na čelo tabulky čítá deset bodů, pokud navíc v neděli Manchester United vyhraje ve šlágru na Arsenalu, ztráta se ještě zvýší. „Jde o zcela zásadní moment v historii klubu, víte proč? Pokud mě totiž vyhodí, zbaví se toho nejlepšího manažera, který kdy v Chelsea byl,“ uzavřel.