Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Mourinho porušil pravidla karantény. S hráči Tottenhamu si šel zatrénovat do parku, za svůj čin se omluvil

José Mourinho během karantény s hráči Tottenhamu v Hadley Common parku v Londýně. foto: Reprofoto

Londýn - I přes nařízené doporučení během karantény ve Velké Británii se je rozhodli fotbalisté Tottenhamu porušit. Tedy hlavně jejich trenér José Mourinho. Ten byl spatřen se svými třemi hráči v parku v severním Londýně, jak trénují fyzickou připravenost.
  12:51aktualizováno  15:59

Mourinho byl fanoušky přistižen v Hadley Common parku v severním Londýně, kde trénoval Davinsona Sanchéze, Ryana Sessegnona a Tanguye Ndombelého, čímž ignoroval současná nařízení britské vlády.

Během současné celosvětové pandemie je v Anglii uzavřena většina obchodů. Výjimku tvoří ty, které prodávají potraviny, léky a jiné životně důležité zboží. 

Na celý incident Mourinho zareagoval a omluvil se.

„Uznávám, že moje chování nebylo v souladu s vládním nařízením. Že je povolen pouze kontakt s členy vlastní domácnosti. Je nezbytné, abychom se všichni řídili pokyny úřadů a podpořili naše zdravotníky a zachránili životy,“ uvedl Mourinho v prohlášení.

Na veřejnosti je povoleno se pohybovat maximálně po dvou s výjimkou lidí, kteří spolu sdílí domácnost. Jednou denně mohou obyvatelé s dodržováním bezpečného dvoumetrového odstupu cvičit. Opět maximálně ve dvojici.

„Všem hráčům bylo zdůrazněno, že v případě cvičení maximálně ve dvou lidech musí dodržovat jasně nastavená pravidla vládou. Na této zprávě nadále trváme a vyvodíme z toho nějaké interní důsledky,“ mrzí tiskového mluvčího Kohoutů.

Šíření koronaviru si v Británii vyžádalo již více než 6000 obětí. Virem SARS-CoV-2 se v zemi nakazilo přes 55.000 osob.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...