130 let

José Mourinho | foto: AFP

Mourinho se posmívá Ranierimu, že neumí anglicky

Sport
  •   18:19
MILÁN - Portugalský trenér José Mourinho dává v Itálii vzpomenout na své slovní přestřelky s Arsénem Wengerem či Alexem Fergusonem z doby, kdy trénoval Chelsea. Současný kouč Interu Milán si v novinách neodpustil nelichotivé poznámky o trenérovi Juventusu Claudiu Ranierim, jenž vedl londýnský velkoklub před ním.

Mourinho si v posledních dnech na Apeninském poloostrově vysloužil kritiku tím, že se nechal v kontaktu s novináři zastupovat asistenty. Do debaty se vložil i Ranieri názorem, že trenéři by měli mluvit s médii z respektu k fanouškům.

"Studoval jsem italštinu několik hodin denně mnoho měsíců, abych byl schopen komunikovat s vámi novináři, a vy si myslíte, že nemám dost respektu?" rozohnil se Mourinho v listu Gazzetta dello Sport. "Kdo je Ranieri, že tohle říká? Po pěti letech v Anglii měl problém říct dobré ráno a dobrý večer," rýpnul si do svého italského kolegy prostořeký Portugalec.

Mourinho se už dostal s Ranierim do slovní přestřelky minulý měsíc, když porovnal jeho nepříliš úspěšné působení v Chelsea se svým a řekl, že jeho šestapadesátiletý rival je příliš starý na to, aby si osvojil vítěznou mentalitu.

Autor: ČTK