Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Mourinho si neví rady. Zápas LM s United se blíží a Realu se nedaří

Sport

  8:00
MADRID - Trenér fotbalistů Realu Madrid José Mourinho je ze svých svěřenců úplně zoufalý. Fotbalisté španělského giganta předvadí v lize jeden mizerný výkony za druhým a to je už za týden čeká veleočekávaný duel Ligy msitrů proti anglickému Manchesteru United.

Trenér fotbalistů Realu Madrid José Mourinho foto: Reuters

Rozdíl ve výsledcích, kterých Real dosáhl v minulé a současné sezoně

  • Loni po 22 kolech měl na kontě 58 bodů, nyní 43.
  • Ve stejné fázi minulého ročníku vyhrál 86% utkání, nyní 60%.
  • Před rokem byl suverénně první deset bodů před Barcelonou, nyní je až třetí s šestnáctibodovou ztrátou na Barcelonu a sedmibodovou na Atlético Madrid.
  • Nejlepší střelec madridského celku Cristiano Ronaldo nastřílel loni v prvních 22 dějstvích 27 gólů, barcelonský kanonýr Lionel Messi 23. Aktuální skóre? Ronaldo 21, Messi 34.
  • Před rokem i letos inkasoval Real 21 gólů, jenže loni jich nastřílel 75, teď 54.

V předchozích dvou kolech sice obhájce titulu své soupeře deklasoval, ale o víkendu podali Mourinhovi svěřenci znovu laxní výkon a prohráli 0:1 na hřišti zachraňující se Granady. A portugalský kouč opět zuřil.

Už dříve sice uznal, že Real Madrid letos nemá šanci získat ligový titul, přesto malé nasazení mnoha svých hráčů nechápe. "Vím, že někteří byli v utkání s Granadou unavení, protože předtím ve středu hráli proti Barceloně a tvrdě makali. Ale nejde mi na rozum, proč byli unavení i ti, kteří ve středu seděli na tribuně," divil se Mourinho.

Tolik k Mourinhově vzteku. "Musíte být profesionálové v každém zápase. Musíte tvrdě pracovat a neflákat se nezávisle na tom, jakou soutěž zrovna hrajete," říkal podle deníku Marca kouč svým hráčům před duelem s Granadou. "Být druhý je lepší než být třetí, skončit o pět nebo šest bodů za Barcelonou je lepší než o patnáct nebo šestnáct," dodal. Hvězdy Realu si však jeho proslov k srdci nevzaly. Otázkou je, zda se dokážou vyburcovat v osmifinálových soubojích Ligy mistrů proti Manchesteru United.

Ronaldo si myslí, že ano. "Podle mě to bude dobré. Real má lepší tým než Manchester, ale musíme to dokázat na hřišti. United hrají skvěle týmově, což v minulých letech dokázali," varuje střelec, jenž přestoupil do Madridu právě z Manchesteru. To mužstvo Realu se zdá být sjednocené hlavně proti svému trenérovi. "V tuhle chvíli se musíme dát dohromady. Všichni máme stejný cíl a nevzdáme se," prohlásil útočník Karim Benzema. Nakolik je to od něj jen prázdná fráze, se ukáže v sobotním ligovém utkání proti Seville, a především ve středečním šlágru.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!