Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Mourinho: Tottenham není v dostihovém závodě o titul, takže nejsme kůň. Jsme poník

Trenér Tottenhamu José Mourinho. foto: Reuters

Londýn - Přestože fotbalisté Tottenhamu po nedělní bezbrankové remíze s londýnským rivalem Chelsea udrželi první místo v anglické lize, podle trenéra Josého Mourinha v boji o titul nejsou. Portugalský kouč svoje svěřence označil za poníka pomyslných mistrovských dostihových závodů.
  18:33

Tottenham po 10 kolech zůstal v čele tabulky o skóre před obhájcem titulu Liverpoolem, který v sobotu remizoval v Brightonu 1:1. Mourinho však odmítl, že by Spurs mohli být černým koněm aktuální sezony Premier League.

„Ani nejsme v dostihovém závodě o titul, takže nejsme kůň. Jsme poník,“ citoval Mourinha server BBC Sport. Tottenham dokázal vyhrát anglickou nejvyšší soutěž pouze dvakrát, v letech 1951 a 1961.

José Mourinho ve slovní rozmíšce s Frankem Lampardem.
José Mourinho posílá na plac Harryho Kanea.

Rodákovi ze Setúbalu větší radost než bod na stadionu bývalého zaměstnavatele Chelsea udělal přístup hostujících hráčů. „Nejlepší věcí pro mě je, že kabina není spokojená. Remíza na Stamford Bridge je obvykle dobrý výsledek a zůstat první v lize je pěkné. Ale hráči nejsou spokojení, já nejsem spokojený. To je ten nejlepší pocit,“ prohlásil Mourinho.

„Je to fantastické, naprostá změna mentality a osobnosti,“ dodal sedmapadesátiletý kouč, jenž vede Tottenham od loňského listopadu a v minulém ročníku s londýnským týmem skončil na šestém místě.

Aktuálně třetí Chelsea naopak řadí k favoritům na celkové prvenství. „Samozřejmě jsou jedním z největších adeptů na titul, o tom není sporu. Věřím, že pro ně není problém být dva body za námi,“ konstatoval Mourinho.

Těší ho, že od příštího kola se na anglické stadiony po uvolnění opatření v boji s koronavirem mohou částečně vrátit diváci. Tottenham v neděli doma sehraje londýnské derby s Arsenalem, který je až čtrnáctý a na úhlavního rivala ztrácí osm bodů. V ochozech bude moci být 2000 fanoušků.

„To, že absolvujeme první zápas před publikem jako lídři tabulky, je dárek pro fanoušky. Těch 2000 lidí bude reprezentovat celý vesmír příznivců Tottenhamu,“ uvedl Mourinho.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!