130 let

Angel di María slaví vítězný gól proti Švýcarsku. | foto: Reuters

Na hřišti jsme nechali život, vysvětloval hrdina Di María

Sport
  •   8:19
SAO PAULO/PRAHA - Ne Lionel Messi, ale jiný technický hráč působící ve španělské lize zachránil argentinským fotbalistům postup do čtvrtfinále mistrovství světa. Ofenzivní univerzál Ángel di María rozhodl proti Švýcarsku dvě minuty před koncem prodloužení jediným gólem utkání.

Zatímco argentinští fotbalisté se objímali a  radovali se z postupu do čtvrtfinále, vedle nich zklamaně a vyčerpaně polehávali protihráči ze Švýcarska.

Za tenhle kontrastní obrázek mohl hubený šikula, který si vydobyl věhlas během angažmá v Realu Madrid. Osmifinále Argentina - Švýcarsko rozhodl šestadvacetiletý Di María.

Už se blížil konec prodloužení, když Argentina vyrazila po chybné rozehrávce soupeře do protiútoku. Kapitán Messi si na hranici pokutového území všiml volného Di Maríi, a tak místo kličkování volil přihrávku do strany. Hubený šikula mířil ke vzdálenější tyči do protipohybu gólmana.

Angel di María zvedá do vzduchu Lionela Messiho. Argentina slaví vítězný gól proti Švýcarsku a postup.

A vyšlo to! Švýcarsko už stihlo zareagovat jen nastřelenou tyčí, ale vyrovnat nedokázalo.

„Ale přece to není jen o mně. Máme v týmu dvacet tři hrdinů a trenérský tým k tomu. Dneska jsme na hřišti nechali život,“ radoval se Di María.

Argentina byla sice lepší, ale trápila se. Proti houževnatému soupeři, který hrál výborně v obraně, si navíc opravdu velkých šancí vytvořila jen pár. Kdyby Švýcarsko dostalo utkání až do penaltového rozstřelu, mohlo se stát cokoliv...

„Ve vyřazovací fázi je každý zápas takový. Věděli jsme, co všechno se může stát... Dělali jsme všechno, co jsme mohli. A dělali jsme to dobře,“ pokračoval Di María v hodnocení. „Myslím, že jsme si gólových situací vytvořili dost. Rozhodli jsme sice až v úplném závěru, ale podle mě jsme si ten gól zasloužili.“

Pro Argentinu je dobré zjištění, že se nemusí spoléhat jen na Messiho. Vždyť Di María má za sebou skvělou sezonu v Realu Madrid, kterou korunoval triumfem v Lize mistrů.

Na mistrovství světa by rád přidal další velký titul. Díky jeho gólu se tomuto cíli Argentina zase o krůček posunula.

Autor: