Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

SLEDUJTE NEJAKTUÁLNĚJŠÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MISTROVSTVÍ SVĚTA!
10:01
SPA
Na víkendovém summitu skupiny G20 v Torontu neprobírali státníci pouze ekonomické otázky, ale zajímali se i o výsledky světového fotbalového šampionátu. Španělský premiér José Luis Zapatero nelenil a všem ostatním účastníkům sdělil svůj tip, že se jeho země probojuje až do finále.
17:32
BRA

Když hvězdný záložník Kaká po nedělním zápase s Pobřežím slonoviny zatelefonoval domů do Brazílie, musel se málem červenat. Jeho sedmdesátiletá babička Vera mu rázem vylíčila, co si myslí o rozhodčím Stéphanu Lannoyovi, jenž Kaká ve vypjatém závěru vyloučil, a nebrala si při tom servítky. Brazilský tvůrce hry přijde kvůli červené kartě o poslední utkání ve skupině proti Portugalsku, v dalších zápasech si prý dá na přísné arbitry pozor.

  • Červená karta pro Kaká.

    Červená karta pro Kaká. / Autor: Reuters

11:26
FRA
Fotbalista Nicolas Anelka, který byl v sobotu vyřazen z disciplinárních důvodů z kádru francouzské reprezentace na mistrovství světa, už je z Jižní Afriky doma. Dnes ráno útočník Chelsea dorazil na londýnské letiště Heathrow, odkud se přesunul do svého londýnského domu.
11:14
Zajímavost
Vedení severokorejské státní televize přislíbilo, že dnešní zápas KLDR a Portugalska (od 13:30 SEČ) na fotbalovém mistrovství světa odvysílá živě. Má jít o historicky první fotbalový přenos ze zahraničí, který diváci v Pchjongjangu neuvidí "pouze" ze záznamu. Duel s Portugalskem by měl v KLDR běžet od 20:30 tamního času.
11:13
SVK
Slovenská fotbalová reprezentace sklidila po porážce 0:2 od Paraguaye na mistrovství světa tvrdou kritiku od domácích médií. Fotbalové peklo. Hoši, budíček. Nemáme na to. Od začátku do konce v křeči; tak píše o výkonu týmu slovenský tisk. Svěřenci trenéra Vladimíra Weisse podle komentářů podali podprůměrný a trapný výkon. VÍCE ČTĚTE ZDE!
10:55
Zajímavost
Diváci České televize měli z dosud odvysílaných přenosů z mistrovství světa ve fotbale největší zájem o utkání Slovensko - Paraguay. V neděli odpoledne jej na obrazovkách ČT vidělo 518 000 dospělých diváků, což bylo 25,5 procenta všech lidí, kteří se tou dobou dívali na televizi. Vyplývá to z údajů České televize.
10:44
SVK

Nejžádanější prodejní artikl na Slovensku? Kalkulačka. Skupinu F na fotbalovém mistrovství světa mělo nedělní druhé kolo konečně rozseknout, nebo alespoň napovědět. Stal se pravý opak. Slovenští fotbalisté po bídném výkonu nestačili na Paraguay (0:2), odpoledne poté Novozélanďané senzačně obrali o dva body mistry světa z Itálie (1:1).

  • Slovensko - Paraguay (slovenské zklamání).

    Slovensko - Paraguay (slovenské zklamání). / Autor: Reuters

09:24
BRA

Brazilci slaví postup, fotbalisté Pobřeží slonoviny a jejich kouč se utápí ve smutku. A také s nimi pořádně lomcuje vztek. Proč? Podle nich si brazilský kanonýr Luis Fabiano pomohl před druhou trefou v zápase rukou. A to hned dvakrát...

  • Brazílie-Pobřeží slonoviny (Fabiano zpracovává míč).

    Brazílie-Pobřeží slonoviny (Fabiano zpracovává míč). / Autor: Reuters

07:40
SVK
Z výsledku slovenského týmu proti Paraguayi bych mohl být smutný, ale nejsem. Vím totiž, že mužstvo není v ideálním stavu a formě. Ďurica a někteří další ve svých klubech nehráli, jiní byli zranění... NÁZOR FOTBALOVÉHO EXPERTA ČTĚTE ZDE!
04:01
BRA

Záložník Brazílie a autor dvou branek na šampionátu Elano by měl být podle oficiálních stránek FIFA v pořádku a připraven na závěrečný souboj titánů ve skupině G mezi "kanárky" a Portugalskem. Elana v 65. minutě zápasu s Pobřežím slonoviny (3:1) nechutně fauloval šlapákem Tiené a braziský špílmachr musel být odnesen na nosítkách. Obavy z vážnějšího zranění se ale nepotvrdily. "Dostal pořádnou ránu, hodně ho to bolí. Ale bude v pořádku," řekl za kamárada muž zápasu Luis Fabiano, střelec jednoho z gólů do sítě Pobřeží slonoviny.

23:30
Zajímavost

Měl to být jeden z vrcholů bojů v základních skupinách MS ve fotbale. Místo toho se v závěru zápasu Brazílie-Pobřeží Slonoviny (3:1) proměnil fotbalový trávník v bitevní zónu. V jeden okamžik nebylo daleko i k hromadné bitce. Vše způsobily brutální zákroky afrických hráčů, kteří nedokázali unést fakt, že na soupeře nestačili fotbalově.

22:55
Důležité

Šlágr mezi Brazílií a Pobřeží slonoviny nabídla už v první fáze MS ve skupině smrti. Zápas ovlivnily chyby rozhodčích i emoce aktérů. Brazilci si vytvořili tříbrankový náskok, na který "Sloni" odpověděli pouze jedním gólem. Utkání nedohrál hvězdný Kaká, neboť se po dvou žlutých kartách musel pakovat do sprch.

22:15
POR
Nechte si narůst kníry, pak teprve budete praví reprezentanti Portugalska. Tak vyzývají fotbalisty na mistrovství světa fanoušci v recesistické akci, která si na internetu získala masovou podporu. Autoři kampaně na sociální síti Facebook chtějí, aby se současní reprezentanti vrátili k nejlepším tradicím portugalského fotbalu. Místo hladce oholených tváří, jakou se tradičně chlubí například Cristiano Ronaldo, by se tak podle nich měli v Jihoafrické republice hráči ukazovat s kníry.
20:15

Šlágr mezi Brazílií a Pobřeží slonoviny nabídla už v první fáze MS ve skupině smrti. Zápas ovlivnily chyby rozhodčích i emoce aktérů. Brazilci si vytvořili tříbrankový náskok, na který "Sloni" odpověděli pouze jedním gólem. Utkání nedohrál hvězdný Kaká, neboť se po dvou žlutých kartách musel pakovat do sprch.

19:59
SLO
Zraněný fotbalový útočník Nejc Pečnik v nejbližší době opustí slovinskou výpravu na mistrovství světa v Jihoafrické republice a zamíří zpět domů, kde mají další vyšetření naznačit, jestli s pochroumaným kotníkem bude muset na operaci. Pro bývalého hráče pražské Sparty šampionát skončil v pátek v duelu proti USA, když jako střídající žolík v druhém poločase doplatil na smolný souboj s americkým záložníkem Clintem Dempseym.
17:34
Důležité

Nový Zéland po Slovensku potrápil dalšího favorita. A ne ledajakého. Hráči z Oceánie uhráli remízu 1:1 s úřadujícími mistry světa. Italové vyrovnali z pokutového kopu a na další branku se nezmohli.

  • Itálie - Nový Zéland.

    Itálie - Nový Zéland. / Autor: Reuters

16:35
FRA

Francouzi řeší na fotbalovém MS po sobotním vyřazení útočníka Anelky další problém. Kvůli hádce uvnitř týmu předčasně skončil jejich trénink.

  • Nicolas Anelka se mračí i při tréninku (úplně vlevo).

    Nicolas Anelka se mračí i při tréninku (úplně vlevo). / Autor: Reuters

16:10
POR
Portugalský záložník Deco nenastoupí k pondělnímu utkání proti fotbalistům KLDR. Trenér Carlos Queiroz však odmítl spekulace, že by to byl trest za to, že ho Deco po remíze s Pobřežím slonoviny kritizoval za špatnou taktiku. Jako oficiální důvod kouč uvedl bolest poraněné kyčle a vyjádřil naději, že do zápasu s Brazílií bude hráč Chelsea v pořádku. Deco vynechal dnešní trénink. "Už v sobotu si stěžoval na bolesti a nijak se to nezlepšilo. Lékaři doporučili, aby si odpočinul," řekl Queiroz.
15:25
Důležité

Slovenští fotbalisté nevyhráli ani druhé utkání na MS v Jihoafrické republice. Po porážce 0:2 od Paraguaye jsou navíc na pokraji vyřazení. Pokud chtějí naši východní sousedé postoupit do osmifinále, musí v posledním zápase porazit Italy vyšším rozdílem než mistři světa dnes Nový Zéland (za předpokladu, že Paraguay v posledním kole Zélanďany přehraje).