Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

14:46
FRA

Trenér francouzské fotbalové reprezentace Raymond Domenech dnes potvrdil, že Nicolas Anelka mohl v týmů zůstat, kdyby se za svůj slovní útok na trenéra omluvil. Pro samotný hráčův výbuch v poločase zápasu s Mexikem prý ale má pochopení a lituje, že se aféra dostala na veřejnost.

  • Domenech a Anelka.

    Domenech a Anelka. / Autor: ČTK

14:38
AUS
Australský útočník Harry Kewell bude svému týmu chybět v příštím zápase proti Srbsku. Za hraní rukou v utkání s Ghanou dostal od FIFA nejnižší možný trest - stop na jedno utkání. Šampionát tak pro něj neskončí, pokud Austrálie postoupí do osmifinále. Na mistrovství světa následuje za každé vyloučení trest, přičemž za červenou bez předchozího napomenutí může být i vyšší než jedno utkání.
14:15
Důležité

Slovenští fotbalisté prohrávají po prvním poločase s Paraguayí 0:1 a postup do osmifinále se jim výrazně vzdaluje.

  • Slovensko - Paraguay (branka Very)

    Slovensko - Paraguay (branka Very) / Autor: ČTK

14:05
ITA
Italští fotbalisté nastoupí k dnešnímu zápasu mistrovství světa s Nový Zélandem v Nelspruitu s černými páskami. Uctí tak památku bývalého reprezentanta Roberta Rosata, který dnes zemřel ve věku 66 let. Rosato byl v roce 1968 členem týmu italských mistrů Evropy a o dva roky později hrál ve finále mistrovství světa proti Brazílii. S AC Milán vyhrál PMEZ i PVP. Reprezentační dres oblékl v 37 zápasech.
13:30
Důležité
12:55
Zajímavost
Co by se dělo, kdyby anglický brankář Robert Green dokázal v utkání mistrovství světa s USA chytit střelu Clinta Dempseyho? Angličané by pravděpodobně vyhráli, teď by měli čtyři body a nemuseli by čelit vyřazení z turnaje, pokud neporazí Slovinsko. Jak by to vypadalo, se snažil ukázat fanoušek, který sestříhal inkriminovaný okamžik tak, že je z Greena místo padoucha hrdina. VIDEO SI PROHLÉDNĚTE A VÍCE ČTĚTE ZDE!
12:17
NIG
Zloba zklamaných nigerijských fotbalových fanoušků se obrátila proti Sanimu Kaitovi, který byl v utkání s Řeckem vyloučen. Záložník, jehož mnozí považují za hlavního viníka porážky, dostává e-mailem výhrůžky nejhrubšího zrna. Na internetu se dokonce objevila hráčova adresa s výzvou: Tento muž musí zemřít.
11:56
Zajímavost
Když začne televizní přenos z fotbalového mistrovství světa, v Bangladéši se zastaví život. Továrny přeruší výrobu, většina obchodů zavře a teď kvůli fotbalu vyhlásila univerzita v Dháce předčasné prázdniny. Vedení univerzity tak rozhodlo poté, co mezi studenty propukla masová rvačka, která pro pět z nich skončila zraněními. Jedna skupina žádala přerušení výuky, aby mohla nerušeně sledovat fotbal, druhá se chtěla dál vzdělávat.
11:22
Zajímavost
Vuvuzela, obávaná africká trubka, se stává globální hrozbou, která snadno přeskakuje hranice mezi kontinenty i mezi jednotlivými sporty. V sobotu v Miami na Floridě její bzučivé vibrace pronikly i do americké baseballové ligy. K malé radosti samotných hráčů.
10:48
Fanoušek, který v pátek po zápase Anglie s Alžírskem na fotbalovém mistrovství světa pronikl do anglické šatny, tvrdí, že se tam dostal omylem. Prý jen hledal cestu na toaletu. Zatímco jihoafrická policie po něm marně pátrá, britský list The Sunday Mirror s ním přinesl obsáhlý rozhovor. VÍCE ČTĚTE ZDE
10:44
NIZ
Po sobotním vítězství nizozemských fotbalistů 1:0 nad Japonskem na mistrovství světa bylo v jejich vlasti zatčeno 44 fanoušků kvůli výtržnostem. Největší násilnosti se odehrály v Hoogeveenu, kde policie zasahovala proti stovce řádících chuligánů, kteří házeli lahvemi a dělbuchy. Kvůli ničení veřejného majetku bylo zadrženo 38 lidí. Dalších šest fanoušků skončilo v rukou policie v Haagu.
22:33
Důležité

Dánové nevstoupili do zápasu moc nadějně, už v desáté minutě inkasovali a museli dohánět jednobrankové manko. To se jim nakonec povedlo díky brankám Bendtnera a Rommedahla, čímž oživili naději na postup do další fáze šampionátu. To Kamerunci se po třetím zápase ve skupině s turnajem rozloučí.

  • Kamerun - Dánsko (Rommedahl dává gol)

    Kamerun - Dánsko (Rommedahl dává gol) / Autor: Reuters

20:10
Důležité
Mezinárodní fotbalová federace FIFA upravila na mistrovství světa pravidlo týkající amnestie hráčů potrestaných žlutými kartami. Původně se hráčům měly žluté karty mazat po skupinách, nově se tak stane až před semifinálovými boji. Nebude se tak opakovat případ, kdy velká hvězda kvůli žlutým kartám přišla o finále.
18:47
USA
Nejlepší americký tenista posledních let Andy Roddick si v Londýně před startem Wimbledonu nenechal ujít utkání svých krajanů proti Slovinsku na fotbalovém mistrovstvím světa. Ani on nerozuměl tomu, proč rozhodčí neuznal gól Maurice Edua, díky němuž by se v závěru dostal tým USA do vedení 3:2. "Znám pravidla fotbalu tak dobře, že vím, že když dva Slovinci drží jednoho Američana, tak tomu americkému hráči je odpískán faul. Tak takhle těm pravidlům rozumím," komentoval sarkasticky Roddick kontroverzní rozhodnutí sudího v pátečním utkání.
18:45
ŠVÝ
Švýcarským fotbalistům v druhém utkání na mistrovství světa s Chile již pomohou kapitán Alexander Frei a krajní záložník Valon Behrami. Oba vynechali úvodní duel se Španělskem kvůli zranění kotníku respektive stehenního svalu. Švýcarsko i bez nich překvapivě vyhrálo 1:0.
18:13
Vše podstatné v zápase Ghana - Austrálie se stalo v prvních třiceti minutách. Nejprve v jedenácté minutě otevřel skóre zápasu Holman, ale po vyloučení Kewella vyrovnal z penalty Asamoah Gyan. REPORTÁŽ ZE ZÁPASU ČTĚTE ZDE!
17:33
Fotbalové mistrovství světa v jejich zemi inspirovalo několik jihoafrických rodičů k tomu, že dali svým novorozeným potomkům jména, která s turnajem souvisejí. Podle johannesburského listu Saturday Star například pojmenovala jedna mladá maminka svou dcerku Fifa podle světové fotbalové federace, která šampionát pořádá. Pár z Bloemfonteinu se zase nechal inspirovat sloganem mistrovství "Ke Nako" (Je čas).
17:12
FRA

Pro francouzského fotbalistu Nicolase Anelku mistrovství světa v Jihoafrické republice skončilo. Útočník Chelsea při prohraném čtvrtečním utkání s Mexikem vulgárně urážel kouče Raymonda Domenecha a dnes byl vyřazen z týmu.

  • Anelka se loučí se šampionátem.

    Anelka se loučí se šampionátem. / Autor: Reuters

16:45
Zajímavost
Mezinárodní fotbalová federace se snaží zamezit paktu o neútočení mezi Uruguayí a Mexikem, kterým ve skupině A mistrovství světa stačí k postupu remíza v závěrečném vzájemném utkání. FIFA vyzvala oba týmy, aby hrály v duchu fair play. "Naším sloganem je: Moje hra je fair play. Doufáme proto, že se všech 32 týmů bude tohoto hesla držet," uvedl mluvčí FIFA Nicolas Maingot.
15:28
Utkání mezi Nizozemskem a Japonskem nenabídlo moc pěknou podívanou. Střelecky aktivnější Japonci si se svými příležitostmi nedokázali poradit, a tak utkání rozhodla branka Sneijdera z 53. minuty. Oranjes se tak výrazně přiblížili k postupu mezi elitní šestnáctku. VÍCE ČTĚTE ZDE