Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

24.
Belgie
Belgie se již dvě minuty snaží kombinovat okolo půlící čáry. Zatím se však neodhodlává dál, utkání se hraje zatím v poklidném duchu.
22.
Belgie
Nepřesná narážečka Dembelého s Hazardem zastavila velmi nadějnou akci. Basthuayi na hrotu se zlobí, že nedostal míč.
19.
Anglie
Přímý kop však s jistotou odvrací Dedryck Boyata.
18.
Karta
Danny Rose připravil o míč Adnana Januzaje a postupoval směrem k vápnu Belgie. Taktickým faulem za žlutou ho zastavil Youri Tielemans.
16.
Utkání v Kaliningradu se teď odehrává v hodně poklidném tempu. Oba týmy se snaží v posledních minutách vykombinovat k akci, ale k nebezpečnějšímu zakončení zatím nedochází.
13.
Anglie
Rozeběhnutý Alexandr-Arnold na pravém křídle centrem našel Jamie Vardyho. Jeho hlavička byla ovšem dost nepřesná.
11.
Anglie
Z něj se k hlavičce prodal Gary Cahill, jenž ovšem v souboji fauloval.
10.
Anglie
Gary Cahill hledal Alexandra-Arnolda. Ten obcházel Hazarda, který ovšem hasí nebzpečí. Angličané budou kopat rohový kop.
8.
Anglie
Angličané se již poněkolikáté snaží najít rozeběhnutého Vardyho nebo Rashforda. Tentokrát to zkoušel Fabian Delph, pohotovým výběhem velké šanci zabránil Courtois.
6.
Belgie
Zhruba třicet metrů od branky si přihrál Dembelé Youri Tielemansovi, jenž se nerozpakoval a vystřelil. Jeho svižná střela ještě ve vzduchu zaplavala a nadělala velké problémy Pickfordovi.
4.
Anglie
Zajímavou akci Anglie po trase Rose, Delph a Rashford zastavil ofsajd ve kterém byl útočník Manchesteru United. Ten v něm uvízl velice těsně, jinak by ze strany postupoval do velmi zajímavé příležitosti.
2.
Anglie
Chybnou přihrávku Thorgana Hazarda vystihl Jamie Vardy, jeho střílený centr však Courtois nohou odvrátil do bezpečného území.
1.
Důležité
Slovinský rozhodčí právě zahájil utkání!
19:56
Důležité
Oba týmy jsou nastoupeny na trávníku. Právě hraje belgická hymna. Utkání bude řídit slovinský sudí Damir Skomina.
19:51
Anglie
Obě strany se na světovém šampionátu potkaly dvakrát. První příležitost se odehrála v roce 1954 s remízou 4:4. Ve 21 soubojích ve všech soutěžích Anglie ztratila s Belgií pouze jedinkrát (2:3 v květnu 1936).
19:46
Belgie
Belgie má totožné skóre a stejný počet bodů jako Anglie, takže rozhodne právě poslední vzájemný duel. S Panamou si Belgičané poradili hladce a mnoho problémů jim nenadělala ani reprezentace Tuniska. Belgičtí fandové by si moc přáli konečně vidět svou reprezentaci na vrcholu, neboť podle mnohých je právě tento výběr trenéra Martineze nejlepším možným.
19:38

V souběžném utkání hraje Panama s Tuniskem o třetí místo. Pěkný příběh hráčů Panamy, kteří štěstím obrečeli svoji první branku na světovém šampionátu i přes krutý debakl s Anglií 6-1 si přečtete

  • Fotbalisté Panamy se modlí po zápase s Anglií.

    Fotbalisté Panamy se modlí po zápase s Anglií. / Autor: Reuters

19:30
Důležité
Základní sestavy obou celků:
19:25
Belgie
"Je skvělé, že jsme se oba už kvalifikovali a může panovat trochu přátelštější atmosféra. Samozřejmě se budeme trochu škádlit, to k tomu patří. Je jasné, že s Harrym se znám velmi dobře a víme, co proti nám stojí. Jeho kvalita je obrovská, ale myslím, že by nám mohlo hodně pomoci, že se známe. Také máme velmi silný tým a naší prioritou je výhra," tvrdí obránce Jan Vertonghen.
19:18
Anglie
"Nehodláme dělat žádný kalkul, prostě nám jde jen o vítězství. Každý, kdo reprezentuje Anglii, musí být odhodlán při každé příležitosti odevzdat ze sebe maximum a uhrát dobrý výsledek. Neexistuje nic takového, jako přemýšlet, jaký výsledek by nám mohl stačit. Ať nastoupí kdokoli, musí se o svou šanci prát jako lev," míní před zápasem Harry Kane.

Nepřehlédněte

Sestavy:

Anglie: Pickford - Jones, Cahill, Stones - Alexander-Arnold, Loftus-Cheek, Dier, Delph, Rose - Vardy, Rashford

Belgie: Courtois - Dendoncker, Boyata, Vermaelen - Chadli, Fellaini, Dembele, Hazard - Janzuaj, Batshuayi, Tielemans