Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

21.
Belgie
Angličané zatím hrozí jenom ze standardních situací, jinak Belgie zatím diktuje tempo zápasu a často se dostává do nebezpečných zakončení.
19.
Anglie
Harry Maguire se prosadil v hlavičkovém souboji proti Vincentu Kompanymu, jeho hlavička však nebyla dostatečně důrazná a mířila doprostřed.
17.
Belgie
Vynutit faul si poměrně teatrálně snažil vynutit Romelu Lukaku. Alireza Faghani zatím stejně jako celý šampionát zvládá utkání výborně a nekouskuje ho zbytečně.
15.
Belgie
Eden Hazard nahrál De Bruynemu, jehož přihrávka z první uvolnila Romela Lukaka, ten si zcela osamocený ovšem míč ideálně nezpracoval a zastavil tak velice nadějnou akci Belgie.
13.
Belgie
Radost belgických fanoušků po úvodní brance:
11.
Belgie
Další nepříjemná akce Belgie. Romelu Lukaku procedil míč na hranici pokutového území na Kevina De Bruneyho, jeho střleu na zadní tyč vyráží Jordan Pickford s velkými obtížemi!
9.
Anglie
Trippierův centr na zadní tyči nenašel nikoho a Thibaut Courtois s přehledem krotí míč.
8.
Anglie
Youri Tielemans zezadu trefil skluzem Harryho Kanea. Íránský sudí zatím zůstává chladný a píská pouze faul.
6.
Anglie
Angličané se snaží odpovědět. Kieran Trippier přiťukl míč Jonesovi, jehož přízemní centr na přední tyč ale odvrací Jan Verthonghen.
4.
Gól
Rychlý kontr Belgičanů končí úvodní brankou! Romelu Lukaku kolmicí uvolnil Nacera Chadliho, jehož centr zavřel na zadní tyči Thomas Meunier, jenž už neměl problém překonat Pickforda! Belgie vede 1:0
2.
Anglie
Angličané začínají aktivně. Eric Dier hledal na křídle rozeběhnutého Trippiera, situaci ale vyřešil Jan Verthoghen. Ten míč otřel o anglického krajního záložníka a Courtois může odkopávat.
1.
Důležité
Íránský rozhodčí zahajuje utkání o bronz v Saint-Petersburg Stadium v Petrohradu!
15:54
Důležité
Hlavní sudí dnešního utkání Alireza Faghani přivádí oba týmy na hrací plochu. Ty vyslechnou své národní hymny.
15:49
Belgie
Belgie je v zápase o bronz poprvé od roku 1986 – Rudí ďáblové na tomto MS překonali očekávání a před utkáním o třetí místo mají na MS 2018 bilanci pěti vítězství a jedné porážky, když skórovali čtrnáctkrát, přičemž obdrželi šest gólů.
15:45
Důležité
Základní sestavy k dnešnímu utkání:
15:40
Belgie

Při pomyšlení na uplynulý ročník se svírá fotbalovému záložníkovi Belgie Naceru Chadlimu žaludek. Díky zranění odehrál pouze 215 minut v Premier League a se svým týmem nakonec sestoupil. Na světovém šampionátu však patří k tahounům Belgie. Více o tomto příběhu se dozvíte

  • Nacer Chadli právě vstřelil rozhodující branku v osmifinále světového...

    Nacer Chadli právě vstřelil rozhodující branku v osmifinále světového šampionátu proti Japonsku. / Autor: Reuters

15:35
Anglie

"V žádném případě si nejdeme jen zahrát. Třetí místo pro nás znamená mnoho. S naprostou jistotou mohu říci, že případný úspěch většina našich příznivců náležitě ocení. Chceme dohrát poslední střetnutí se ctí a slávou," tvrdí odhodlaně před zápasem o třetí místo trenér Anglie Gareth Southgate.

  • MS ve fotbale 2018, Švédsko vs. Anglie: kouč ostrovního celku Gareth Southgate...

    MS ve fotbale 2018, Švédsko vs. Anglie: kouč ostrovního celku Gareth Southgate slaví postup. / Autor: ČTK/AP

15:30
Belgie
"Anglii jsme už jednou udolali, ale náš výkon nebyl optimální a teď se budeme muset ještě zlepšit. Stále jsme v dobrém rozpoložení a maximálně si věříme, nechceme zažít druhou prohru za sebou v nesmírně důležitém utkání," motivuje Belgičany jejich trenér Roberto Martínez.

Nepřehlédněte

Rozhodčí: Alireza Faghani
Anglie: Pickford - Jones, Stones, Maguire - Trippier, Loftus-Cheek, Dier, Delph, Rose - Kane, Sterling
Belgie: Courtois - Alderweireld, Kompany, Verthonghen - Meunier, Tielemans, Witsel, Chadli - Hazard, Lukaku, De Bruyne