Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

82.
Chorvatsko
Hra je teď přerušena. Po zákroku Yussufa Poulsena dopadl nepěkně na rameno Mateo Kovačič. Vypadá to však, že bude pokračovat v utkání.
80.
Střídání
Ivana Striniče, kterého úspěšně obcházel Yussuf Poulsen, střída Josip Pivarič.
78.
Chorvatsko
Chorvaté teď zkouší střílet z dálky. Tentokrát to zkoušel Mateo Kovačič, jehož tvrdá střela však mířila doprostřed branky.
76.
Chorvatsko
Mathias Jorgensen nechtěně namazal Modričovi. Jeho přízemní střela ze třiceti metrů ovšem nenadělala Schmeichelovi větší potíže.
74.
Dánsko
Opět Yussuf Poulsen v souboji se Striničem. Tentokrát z tohoto souboje lépe vzešel Strinič, jenž byl faulován. Poulsenovi se toto rozhodnutí velice nelíbí a vehementně protestuje.
72.
Dánsko
Yussuf Poulsen dělá problémy Ivanu Striničovi. Toho opět hbité pravé křídlo s přehledem obešlo, nahrálo Nicolai Jorgensenovi, jehož tvrdá střela šla ovšem doprostřed a Subašič ji lapil bez větších potíží.
70.
Střídání
Na to reaguje Zlatko Dalič střídáním. Ze hry stahuje Marcela Brozoviče, jehož nahrazuje Mateo Kovačič.
68.
Chorvatsko
Oba týmy teď hrají velmi opatrně a snaží se neudělat chybu. Chorvaté ve druhém poločase ovšem vyklidili pole a velkou část druhé půle se jenom brání.
66.
Střídání
Dánsko střídá. Ze hřiště jde nevýrazný útočník Andreas Cornelius, toho nahrazuje Nicolai Jorgensen.
64.
Chorvatsko
Modřič přihrál na levé křídlo Ante Rebičovi, jeho centr hledal Mandžukiče, ovšem proti byl Schmeichel, jenž míč efektivně vyboxoval ve výskoku do zámezí.
62.
Dánsko
Thomas Delaney zavezl míč až do pokutového území. Tam se snažil o centr, který zblokoval Luka Modrič. Míč se dostal k Braithwaitovi, jehož ale zradilo zpracování. Odkopává Subašič.
60.
Dánsko

Simon Kjaer našel přes půlku hřiště Yussufa Poulsena. Ten opět obešel Striniče, ale při narážečce s Corneliusem si nezpracoval ideálně míč. Dejan Lovren mu míč vzal a zakopl ho do bezpečí.

  • Rozčilující se Dejan Lovren.

    Rozčilující se Dejan Lovren. / Autor: čtk/ap

57.
Dánsko
Dánové oproti druhému poločasu hrají o dost více aktivněji. Svým napadáním nutí Chorvaty k chybám v rozehrávce a mají teď míč o mnohem více na kopačkách, než tomu tak bylo v prvním poločase.
55.
Dánsko
Yussuf Poulsen obešel dva Chorvaty, jeho střílený centr skluzem zastavil Domagoj Vida. Míč doběhl Martin Braithwaite, jehož zakončení ale bylo velmi nepřesné.
53.
Dánsko
Dánové se snaží rozběhat chorvatské hráče. Míč si trpělivě přihrávají a čekají na skulinku v obraně Chorvatů. Ti zatím brání precizně a Dány nepouští kromě vstřelené branky k výraznějšímu ohrožení Subašiče.
50.
Dánsko
Yussuf Poulsen našel na levé straně Martina Braithwaita, který centrem hledal Corneliuse. Na jeho centr však dobře vyběhl Subašič.
48.
Chorvatsko
Anteho Rebiče nekompromisně srazil tělem na půlce Henrik Dalsgaard. Argentinský rozhodčí zatím udržuje volný trend a nevytahuje žlutou kartu.
46.
Střídání
Začíná druhý poločas. Do něj vstupuje Dánsko s jednou změnou. Na hřiště nastupuje záložník Ajaxu Lasse Schone, jenž nahrazuje Andreasa Christensena.
45.
Chorvatsko

Aktivnějším mužstvem je Chorvatsko. To více drží míč a je aktivnější na útočné polovině. O tom vypovídá i poměr střel 9:5.

  • Šime Vršaljko v souboji s Martinem Braithwaitem.

    Šime Vršaljko v souboji s Martinem Braithwaitem. / Autor: Reuters

45+1.
Důležité
Nic zajímavého se v nastavení nestalo, po prvním poločase je stav 1:1.

Nepřehlédněte

Rozhodčí: Néstor Pitana
Chorvatsko: Subašič - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinič - Brožovič, Rakitič - Rebič, Modrič, Perišič - Mandžukič
Dánsko: Schmeichel - Knudsen, Kjaer, Jorgensen, Dalsgraad - Christensen, Delaney, Eriksen - Poulsen, Cornelius, Braithwaite