Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

45.
Důležité
Argentinský sudí Pitana nastavuje jednu minutu.
44.
Chorvatsko
Ivan Strinič našel centrem z levého křídla zcela osamoceného Ivana Rakitiče. Jeho pokus levačkou sice mířil k právě tyči, byl však moc pomalý na to, aby překonal Schmeichela.
42.
Důležité
Nepovedený centr Christiana Eriksena k překvapení všech končí na břevnu! Subašič jenom nechápavě sledoval trajektorii míče, jenž hledal rozeběhnutého Corneliuse.
40.
Dánsko
Další dlouhý aut z dílny Jonase Knudsena. Tentokrát míč odvrací na hranici vápna Lovren, kde našel Brožoviče, jenž bez jakýchkoliv výčitek zakopává na půlku.
37.
Důležité
Luka Modrič posadil perfektní míč na hlavu Dejana Lovrena, jenž míč lehkou tečí posunul míč jen milimetry od pravé tyče Dánska.
36.
Chorvatsko
Hra je teď plná osobních soubojů. Anteho Rebiče fauloval Henrik Dalsgaard, jenž nabízí Chorvatům zajímavou standardní situaci.
33.
Chorvatsko
Klidnější pasáž utkání. Chorvaté kombinují s míčem a vyčkávají na chybu Dánů. Ti hrají v hlubokém bloku a čekají na brejkové příležitosti.
31.
Dánsko
Martin Braithwait uvolnil na křídle Christina Eriksena. Jeho centr však stáhl povedeným výběhem Subašič.
29.
Chorvatsko
Velký závar Chorvatska započala střela Rakitiče. Vyražený míč doběhl Ante Rebič, který znovu střílel a Schmeichel míč vyrazil na hranici penalty, kde čekal zcela osamocený Ivan Perišič. Ten ale trestuhodně míč promáchl a z následné dorážky, kdy byl tísněn dánskými obránci výrazně přestřelil.
27.
Důležité
Christian Eriksen perfektně uvolnil kolmicí Martina Braithwaita. Ten zakončoval ve skluzu a Subašič s velkými problémy vytěsnil míč před sebe.
25.
Chorvatsko
Luka Modrič uvolnil na pravém křídle Maria Mandžukiče. Ten si ovšem míč zpracoval tak nešikovně, že se zahnal až za pomezní čáru.
23.
Dánsko
Roh, který byl rozehrán nakrátko však nepřinesl žádné vzrušení před chorvatskou brankou.
22.
Dánsko
Christian Eriksen se dostal k míči, nikým nerušený prošel až těsně před hranici pokutového území, kde i vystřelil. Jeho pokus byl však Chorvaty sražen na roh.
19.
Chorvatsko

Ivan Perišič uvolnil na levém křídle Rakitiče. K jeho přízemnímu centru se dral Mario Mandužkič, jehož na trávník stáhnul Jonas Knudsen. Situace byla ale podle argentinského sudího v pořádku a Dánové odkopávají.

  • Jonas Knudsen sráží k zemi Maria Mandžukiče.

    Jonas Knudsen sráží k zemi Maria Mandžukiče. / Autor: čtk/ap

17.
Chorvatsko
Zatím jsou o dost aktivnější na míči Chorvaté. Držení míče po 17 minutách zatím vyznívá v poměru 61:39 v jejich prospěch.
15.
Na utkání je evidentně i velké množství ruských fanoušků. Ty oslavují odpolední vítězství pokřikem Russia, Russia.
13.
Chorvatsko
Ten ale odvrací Simon Kjaer.
12.
Chorvatsko
Ivan Perišič trefil levačkou pouze zeď. Chorvatsko bude zahrávat rohový kop.
11.
Chorvatsko
Vrsaljko našel Anteho Rebiče na hranici pokutového území. K němu přisprintoval Mathias Jorgensen a fauloval ho. Chorvatsko zahrává velmi nebezpečný přímý kop.
9.
Dánsko
Další dlouhé vhazování Knudsena na hranici penalty tentokrát odvrací Domagoj Vida.

Nepřehlédněte

Rozhodčí: Néstor Pitana
Chorvatsko: Subašič - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinič - Brožovič, Rakitič - Rebič, Modrič, Perišič - Mandžukič
Dánsko: Schmeichel - Knudsen, Kjaer, Jorgensen, Dalsgraad - Christensen, Delaney, Eriksen - Poulsen, Cornelius, Braithwaite