Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

53.
Hru teď přerušili vběhnutím na hřiště tři fanoušci.
52.
Francie
Paul Pogba našel rozeběhnutého Mbappého. Ten utekl Domagoji Vidovi, ale Subašič dobře vyběhl a zmenšil střelecký úhel. Mbappé pak míč napálil do chorvatského brankáře a míč se odrazil k Lovrenovi, který merunu odklízí do bezpečí.
50.
Chorvatsko

Luka Modrič vybojoval další rohový kop, když míč odrazil od Kanteho. Jeho roh se dostal za pokutové území, kde se snažil Francii překvapit střelou ze třiceti metrů Šime Vrsaljko. Jeho pokusu však chyběla přesnost a končí hodně daleko od branky Llorise.

  • Mario Mandžukič v souboji se Samuelem Umtitim.

    Mario Mandžukič v souboji se Samuelem Umtitim. / Autor: čtk/ap

49.
Chorvatsko
Z následného rohu Luky Modriče ale větší nebezpečí nezahrozilo. Povedeným zákrokem míč odvrací Pavard.
48.
Chorvatsko
Ivan Rakitič propasíroval míč přes Varaneho a Kantého na Anteho Rebiče, jehož tvrdou střelu na přední tyč vyráží s velkými problémy Lloris na rohový kop.
46.
Důležité
Začíná druhý poločas! Obě mužstva nastupují beze změn.
45+3.
Důležité
Konec prvního poločasu. Chorvaté sice vedou 7:1 na střely a drží více míč v poměru 60:40, Francie ale zatím předvádí ostatně jako celý turnaj precizní defenzivní hru a je blíže zlatým medailím.
45+1.
Francie
Nastavený čas zatím Francouzi brání svoje vedení a nechtějí udělat chybu. Při pokusu Chovatů teď jsou v desíti hráčích za míčem. Jediný na půlce čeká Olivier Giroud.
45.
Důležité
Hra byla chvíli přerušena protože Dejan Lovren přilehl lýtko Samuela Umtitiho, jenž musel být ošetřován. Mezitím argentinský sudí nastavuje tři minuty.
43.
Chorvatsko
Po centru Luky Modriče dochází ke zmatkům v obraně Francie. Míč se dostal k Perišičovi, jehož střela je sražena na rohový kop. Ten ale nadvakrát hasí Raphael Varane.
42.
Žlutá karta
Žlutou kartu dostává za nešetrný zákrok zezadu na Anteho Rebiče Lucas Hernandéz.
41.
Chorvatsko
Samuel Umtiti teď tělem srazil Maria Mandžukiče a Chorvaté tak budou mít zajímavý přímý kop.
39.
Chorvatsko
A málem bylo okamžitě srovnáno! Ivan Strinič uvolnil na levém křídle Ivana Perišiče, jehož centr našel Anteho Rebiče. Ten však na hranici vápna trestuhodně míjí svůj pokus. Na chorvatské křídlo se ještě zlobí Luka Modrič, jenž by měl o dost nebezpečnější pozici.
37.
Gól
Antoine Griezmann penaltu s přehledem proměňuje! Daniela Subašiče poslal na druhou stranu, když zakončil po zemi k pravé tyčce, Francie vede 2:1.
35.
Důležité
Néstor Pitana ukazuje na penaltový puntík! Penaltu bude po protestech Chorvatů zahrávat Antoine Griezmann.
32.
Důležité
Francie se dostala k rohovému kopu. Centr Griezmanna našel Matuidiho, který hlavičkoval do ruky Ivana Perišiče. Argentinský sudí se jde poradit s videorozhodčím!
30.
Chorvatsko
Chorvaté teď hýří sebevědomím. Ivan Raktič v nebezpečné situaci nasadil jesličky Pogbovi a elegantně tak založil útok.
28.
Gól
A Chorvatsko tuto standardní situaci proměňuje! Luka Modrič našel Šimeho Vrsaljka, jenž míč poslal do pokutového území. Za sebe ještě prodloužil Mario Mandžukič, Domagoj Vida přiklepl Ivanu Perišičovi, jenž po kličce vystřelil levačkou. Jeho pokus ještě lehce lízl Raphael Varane a míč tak zapadl nechytatelně do levé spodní části branky!
26.
Žlutá karta
Nadějný kontr Chorvatů zastavuje taktickým zákrokem na Ivana Perišiče N’Golo Kante. Ten dostává zaslouženou žlutou kartu.
24.
Chorvatsko
I chorvatští fanoušci se sešli nejenom v Záhřebu, kde vytváří elektrizující atmosféru. Doslova se zde zastavil život.

Nepřehlédněte

Rozhodčí: Néstor Pitana
Francie: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandéz - Pogba, Kante - Matuidi, Griezmann, Mbappé - Giroud
Chorvatsko: Subašič - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinič - Rakitič, Brožovič - Rebič, Modrič, Perišič - Madnžukič