Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

22.
Francie
N'Golo Kante našel výbornou přihrávkou za obranu Kyliana Mbappého. Ten si míč ale předkopl až příliš daleko a připravil ho o něj tak Domagoj Vida.
20.
Chorvatsko
Chorvaté se snažili přijít s rychlou odpovědí. Domagoj Vida si naběhl na centr Anteho Rebiče, hlavičkou však zakončoval velmi nepřesně.
18.
Gól
Francie střílí branku! Po faulu Brožoviče kopali Francouzi přímý kop. Antoine Griezmann poslal nebezpečný míč do pokutového území, jenž nešťastně prodloužil Mario Mandužkič. Daniel Subašič již míč nechytil a Francie vede 1:0!
16.
Francie
Antoine Griezmann našel volného Mbappého, ten obehrál Ivana Striniče i Domagoje Vidu, jeho centr hledající Griezmanna z druhé vlny však vystihl Dejan Lovren.
14.
Chorvatsko
Ivan Rakitič uvolnil hlavičkou o zem Ivana Perišiče, jenž utekl Pavardovi. Centr chorvatského záložníka ale odvrací Samuel Umtiti do zámezí. Ten pak Pavardovi taky hodně vynadal.
12.
Francie
Dlouhý nákop Umtitiho hledal rozeběhnutého a volného Oliviera Girouda na hranici pokutového území. Ten na míč však jen těsně nedosáhl. Přesto oceňuje snahu francouzského obránce.
10.
Francie
Francouzi se shromáždili v Paříži poblíž Eiffelovy věže.
8.
Chorvatsko
K rohovému kopu se postavil Luka Modrič, jeho střílený centr však likviduje na hranici malého vápna útočník Francie Olivier Giroud.
6.
Chorvatsko
Zatím jsou aktivnější Chorvati. Francii však na celém turnaji zdobí skvěla defenzivní práce, což teď potvrdil Paul Pogba, přes kterého nepřešel po levém křídle Ivan Strinič.
4.
Chorvatsko
Ante Rebič uvolnil kolmicí na pravé straně Chorvatů Šimeho Vrsaljka. Jeho střílený centr však odvrací hlavičkou do bezpečného území Raphael Varane.
2.
Francie
Samuel Umtiti zariskoval a jako poslední hráč Francie si dovolil kličku na Luku Modriče. Ten ho však ke štěstí Francouzů pouze fauloval.
1.
Důležité
Utkání právě začalo! Úvodní výkop obstarali fotbalisté Chorvatska.
16:55
Důležité
Argentinský sudí Néstor Pitana přivádí oba týmy na trávník moskevské Luzhniki Areny. Ty si vyslechnou své národní hymny.
16:53
Důležité

Na trávníku probíhá úvodní ceremoniál za přítomnosti znamých osobností Willa Smithe a Ery Istrefi.

  • Zpěváci Era Istrefi a Will Smith na úvodním ceremoniálu před finálovým zápasem...

    Zpěváci Era Istrefi a Will Smith na úvodním ceremoniálu před finálovým zápasem Francie - Chorvatsko / Autor: Reprofoto

16:45
Důležité
Sestavy k dnešnímu utkání o zlatou medaili!
16:49

Utkání o zlato nabízí důležitý sportovní boj, ale půjde také o střet v hledišti. Schválně, která země má sličnější fanynky? Prohlédnout si galerii fanynek a hlasovat můžete

  • Jedna z francouzských fanynek.

    Jedna z francouzských fanynek. / Autor: Reprofoto

16:40
Chorvatsko

Na největším náměstí Eugena Kvarternika v Záhřebu se tisíce fanoušků shluklo kolem dechovkové kapely a do rytmu národní písně poskakovali. Chorvatskou fotbalovou euforii si prohlédněte

  • Fanoušci Chorvatska se radují z postupu na EURO.

    Fanoušci Chorvatska se radují z postupu na EURO. / Autor: Reuters

16:35
Francie

"Chorvatsko má výtečný tým, který je nejen velmi kvalitní, ale hraje srdcem. Jeho schopnost bojovat až do závěrečných minut je obdivuhodná. Tohle se musíme naučit taky, protože nás čeká náročný a možná dlouhý zápas. Naším cílem je titul mistrů světa a každý z nás musí podat životní výkon, pokud toho chceme dosáhnout," burcuje záložník Paul Pogba.

  • Paul Pogba se snaží dostat přes Jose Mariu Gimeneze.

    Paul Pogba se snaží dostat přes Jose Mariu Gimeneze. / Autor: Reuters

16:30
Chorvatsko

"Je neskutečné, co jsme zatím dokázali. Málokdo by asi před turnajem tušil, jak daleko dojdeme. Máme skvělý tým, jsme jako rodina a rveme se jeden za druhého. Být ve finále je obrovský úspěch pro celou zemi, ale my si věříme. Žádné výmluvy nepřicházejí v úvahu, jsme připraveni se bít a získat titul," věří trenér Chorvatů Zlatko Dalić.

  • Mario Mandžukič a spol se radují z vítězného gólu Chorvatů.

    Mario Mandžukič a spol se radují z vítězného gólu Chorvatů. / Autor: Reuters

Nepřehlédněte

Rozhodčí: Néstor Pitana
Francie: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandéz - Pogba, Kante - Matuidi, Griezmann, Mbappé - Giroud
Chorvatsko: Subašič - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinič - Rakitič, Brožovič - Rebič, Modrič, Perišič - Madnžukič