130 let
28.
Senegalci teď trošku sundavají nohu z plynu. Rozvážně kombinují a snaží se trochu zklidnit jinak zatím divoký první poločas.
26.
Hra je zatím z obou stran velice ofenzivní. Teď se snažil prokličkovat na hranici pokutového území Sadio Mané. Míč se nakonec odrazil k M'Baye Niangovi, který tvrdě zakončoval. David Ospina však jeho střelu s problémy zpaficikoval.
24.
Přímý kop Kolumbie zahrával Juan Quintero. Jeho nadýchaný centr našel hlavu zcela osamoceného Radamela Falcaa, jehož hlavička mířila těsně nad.
22.
V souběžně hraném utkání hraje Japonsko s Polskem 0:0. Za těchto okolností by postupoval Senegal s Japonskem.
20.
Sadio Mané měl k dispozici další standardní situaci. Jeho střílený centr nekopl podle svých představ a David Ospina míč lehce pacifikuje do svých rukavic.
18.
Z opakovaného záběru bylo jasně vidět to, že Sanchez zahrál nejdříve míč a připravil tak Maného o míč čistě. Pokutový kop je odvolán!
16.
Sadio Mané se prodal do vápna, kde ho skluzem připravil o míč Davinson Sanchez. Srbský rozhodčí píská penaltu, ale ještě se jde pro jistotu poradit s videorozhodčím.
15.
Juan Cuadrado teď viděl rozeběhnutého levého obránce Youssoufa Sabalyho, jenž se proti němu řítil jako tank. Cuadrado se ještě stihnul otočit a Sabaly ho nekompromisně sestřelil. Srbský rozhodčí zatím zůstal jen u domluvy.
13.
Na ten N'Diaye vybíhá a míč boxuje do bezpečí.
12.
Juan Quintero to zkusil z přímého kopu rovnou na bránu. Jeho technický obstřel na zadní tyč vytěsnil Khadim N'Diaye na rohový kop.
10.
Radamel Falcao se snažil zpracovat míč v blízkosti pokutového území Senegalu. Ihned ovšem dostal důrazné kleště od senegalských stoperů. Důraznější byl Kalidou Koulibaly, kterému je pískán faul.
8.
První pokus Senegalců. Centr Sadia Maného z dlouhé vzdálenosti však neomylně stahuje David Ospina. Ten se snažil i rychle rozehrát, avšak jeho pokus moc nevyšel. Kolumbijci se nakonec rozhodli pro postupný útok.
6.

Hra se zatím odehrává ve středu hřiště. Teď fauloval Santiago Arias. Sengalští fanoušci se zatím baví po svém a rozjíždějí své tradiční tanečky.

  • Senegalští fanoušci při utkání s Japonskem. / Autor: Reuters

4.
James Rodriguez přenesl hru přes celou šíři hřiště na Cuadrada, jehož centr byl sražen. Kolumbijci vhazují těsně v blízkosti pokutového území Senegalců.
2.
Senegalci začínají rozvážně a kombinují ve středu hřiště. Jsou si vědomi faktu, že jim k postupu ze skupiny H stačí i remíza.
1.
Srbský sudí právě odpískal začátek utkání!
15:57
Utkání v Cosmos Aréně v Samaře bude řídit srbský rozhodčí Milorad Mažić.
15:54
Oba týmy nastupují na hrací plochu. Brzo vyslechnou svoje národní hymny.
15:45
Fanoušci Senegalu už jsou na stadionu. Tradičně na sobě mají různé kostýmy.
15:39

Do dnešního utkání se vrací po červené kartě Carlos Sanchéz. Právě jemu fanoušci přisuzovali první prohru s Japonskem 2:1 a vyhrožovali mu smrtí. Více o tomto příběhu si můžete přečíst

  • Carlos Sanchéz po vyloučení v zápase proti Japonsku. / Autor: AP