Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

45+2.
Důležité
První poločas končí za stavu 1:1. Rusové se na konci půle prezentovali velmi sympatickým závěrem, jenž započala Golovinova šance. Španělé pak byli jak na kolotoči, což vyvrcholilo penaltou, kterou Artem Dzyuba s přehledem proměnil.
45+1.
Španělsko
Iscův centr našel v pokutovém území Diega Costu, jenž se i dostal k hlavičce. Ta ovšem nebyla moc důrazná, protože byl tísněn Ignashevichem, který ho dúrazně hlídal.
45.
Důležité
Holandský sudí nastavuje dvě minuty.
43.
Rusko
Na hřišti začínají tryskat emoce. Samedov sice fauloval Albu, ten tomu ovšem hodně přidal a na Samedova už naskakoval ve chvíli, kdy k němu ruský záložník přibíhal. Samedov Albovi taky řekl něco od plic.
41.
Gól
K penaltě se postavil Artem Dzyuba, jenž poslal De Geu na druhou stranu, Rusko srovnává na 1:1!
39.
Důležité
A po rohovém kopu se bude kopat penalta. Artem Dzyuba se dostal k hlavičce a trefil ruku Gerarda Piquého, který ji měl velmi od těla. Piqué dostává žlutou kartu.
37.
Rusko
Ruským hráčům narostlo sebevědomí a taky začínají s míčem kombinovat a postupným útokem se snaží rozložit obranu Španělska. Fernandés přihrál Zobninovi, jehož centr sráží Španělé na rohový kop.
35.
Důležité
Dzyuba sklepl hlavičkou nákop obránců na Golovina.Ten si vyměnil se Zobninem, uvolnil se přes Nacha a střelou na zadní tyč velmi těsně minul španělskou branku.
32.
Španělsko
Na hřišti se teď neděje nic extra zajímavého, španělští obránci kombinují půl minuty v kuse s míčem. Fanoušci se tak snaží utkání užít po svém a rozjíždějí mexickou vlnu.
30.
Rusko
Roman Zobnin se snažil uvolnit a odcentrovat přes Jordiho Albu, ten ho ale nekompromisním skluzem zastavil. Rusko vhazuje v blízkosti španělské branky.
28.
Španělsko
Zajímavý je i pohled na počet přihrávek v utkání. Španělsko jich má 231, Rusko 58.
26.
Rusko
Rusko zatím hrozí pouze ze standardních situací. Yhirkov rozehrál na krátko a snažil se kombinovat se Samedovem. Agresivní španělské napadání si však s tímto ruským signálem bezchybně poradilo.
24.
Španělsko
Isco v nebezpečném místě na hranici pokutového území připravil o míč Samedova a snažil se roztáhnout míč ještě na Jordiho Albu, který mohl servírovat míč před prázdnou branku Costovi. Iscova přihrávka na Albu byla však o chlup delší a španělský levý obránce na ni nedosáhl.
22.
Rusko
Samedov hledal na zadní tyči Ignasheviche, obrana Španělska byla ale pozorná a míč odvrátila do bezpečí.
21.
Rusko
Sergio Ramos fauloval při hlavičkovém souboji vysokého útočníka Artema Dzyubu, když si pomohl loktem. Rusko bude zahrávat přímý kop.
20.
V ochozech jsou k vidění legendy světového fotbalu Carles Puyol či Robérto Carlos.
18.
Španělsko
Španělsko zatím kombinačně dominuje utkání. Rusové často běhají bez míče, což se může ve druhém poločase projevit. Po 18 minutách je poměr držení míče 75:25
15.
Španělsko
Z opakovaného záběru bylo vidět, že Ignashevich při souboji s Ramosem evidentně fauloval. Kdyby si tedy nesrazil patou míč do vlastní branky, tak by se kopala penalta.
13.
Rusko
Roman Zobnin si zpracoval přihrávku Kuzyayeva. Míč trefil vnitřním nártem ve skoku a zamířil těsně nad španělskou branku.
11.
Gól

Asensio poslal přesný míč do prostoru, kde sváděl souboj Sergio Ramos a Sergey Ignashevich, jenž si srazil míč do vlastní branky! Španělsko vede 1:0

  • Radost Sergia Ramose, Diega Costy a Sergia Busquetse z gólu.

    Radost Sergia Ramose, Diega Costy a Sergia Busquetse z gólu. / Autor: čtk/ap

Nepřehlédněte

Rozhodčí: Björn Kuipers
Španělsko: De Gea - Nacho, Piqué, Ramos, Jordi Alba - Busquets, Koke - Asensio, Isco, Silva - Costa
Rusko: Akinfeev - Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Kudryashov, Zhirkov - Samedov, Zobnin, Kuzyayev - Dzyuba, Golovin