Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Ruské vyznamenání jako odměna za mistrovství světa? Musím Putinovi poděkovat, říká šéf FIFA

Sport

  14:28aktualizováno  14:41
Moskva / Praha - Prezident FIFA Gianni Infantino je podle svých slov poctěn, že dostal ruský Řád přátelství. Podle vyjádření ruské strany jde o „ocenění obrovského přínosu v organizaci mistrovství světa v roce 2018“.

Prezident FIFA Gianni Infantino zavítal na volební kongres Evropské fotbalové federace UEFA. foto: ČTK/AP

Pojede na MS v Kataru šestina zemí světa? Infantino by chtěl, pořadatelé také

Mistrovství světa v Rusku sklidilo napříč fotbalovou veřejností řadu pochvalných komentářů. Prezident Vladimir Putin si údajně velice váží toho, jak celý turnaj vypadal a probíhal. Nyní tak ocenil šéfa FIFA Infantina jedním z nejvyšších státních vyznamenání Ruské federace.

„Je to pro mě obrovská čest,“ řekl Infantino agentuře TASS. „Musím prezidentu Putinovi poděkovat. Je to neuvěřitelné, podle mého až nezasloužené, ale zůstávám stále pokorný,“ usmíval se šéf Mezinárodní fotbalové federace.

Jednu z neprestižnějších sportovních akcí světa hostilo Rusko od 14. června loňského roku, přičemž finále se odehrálo 15. července, a střetli se v něm Francie a Chorvatsko. Země galského kohouta nakonec celý šampionát ovládla po vítězství 4:2.

Dva prezidenti: Gianni Infantino z FIFA a Vladimir Putin z pořadatelské země mistrovství světa ve fotbale Ruska.

Kromě hlavního města Moskvy zavítaly zápasy i do Petrohradu, Soči, Kazaně, Saransku, Kaliningradu, Volgogradu, Rostova na Donu, Nižného Novgorodu, Jekatěrinburgu a Samary.

Po šampionátu Infantino prohlásil, že to bylo „nejlepší mistrovství světa v historii“.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...