Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Myslím si, že jsem nefauloval. Mrzí nás to, vrací se Frýdek ke spornému momentu proti Teplicím

Martin Frýdek během zápasu proti Teplicím. foto: Ondřej BičištěMAFRA

Teplice - Měl platit gól fotbalové Sparty v Teplicích, anebo ne? Aktéři nedělní ligové partie se na tom neshodli; trnem v oku domácích byl souboj hostujícího kapitána Martina Frýdka s brankářem Tomášem Grigarem.
  7:18

„Teď se budou tříštit názory, ale podle mě to faul byl,“ domníval se teplický trenér Stanislav Hejkal po remíze 1:1.

Sparta v 69. minutě zahrávala roh, do Grigara v malém vápně naskočil s rukou napřed sparťan Frýdek. Nedovoleně? Anebo v rámci pravidel? Sudí Jan Machálek na hřišti, ani Petr Ardeleánu u videa v souboji problém neviděli.

„Já tam nic neudělal. Šel jsem do souboje, viděl jsem balon a zatím si myslím, že jsem nefauloval,“ povídal Frýdek bezprostředně po zápase. Míč Grigara přeplachtil, od Kayi na zadní tyči se míč odrazil a do brány putoval po nešikovném zásahu domácího Shejbala.

Sparťanský trenér Václav Jílek tvrdil: „V reálu to nešlo z té dálky posoudit, podle velkoplošné obrazovky zřejmě k nějakému kontaktu došlo. Ale když rozhodčí takhle rozhodli, asi neměli důvod gól neuznat.“

Zklamaný trenér Sparty Václav Jílek.

Teplice se čertily i po ruce Adama Hložka ve vápně. „Když si hráč nastřelí ruku sám, což video potvrdilo, tak to ruka není. I když tohle pravidlo nechápu, beru to,“ smířil se trenér Hejkal. „Ale byly tam i jiné situace. Třeba když Řezníček pět minut před koncem střílel těsně vedle, měl natažené trenky, dres. To je držení. Ale zápas se takhle hrál, v tempu, v důrazu, kluci se ani nehádali.“

Řezníček se nakonec prosadil, v 90. minutě po rohu vyrovnal. A Sparta tak v letošní sezoně stále čeká na dvě ligové výhry v řadě.

„Mrzí nás to, štve. Dneska nás trápila koncovka. Posledních deset minut musíme udržet balon na soupeřově půlce a nepustit ho do tlaku,“ lamentoval Frýdek.

Sparta je sedmá, tři body za skupinou o titul, Teplice jen o skóre za ní.

Autor: