Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Smůla pro fanoušky Slavie. Na Chelsea bude muset být prázdná část kotle

Sport

  19:00aktualizováno  19:45
PRAHA - Fotbalová Slavia bude mít v domácím zápase čtvrtfinále Evropské ligy s Chelsea uzavřenou část tribuny Sever, kde sídlí takzvaný „kotel“.

Slavia bude mít kvůli výtržnostem fanoušků v zápase s Genkem uzavřenou část stadionu. foto:  Michal Sváček, MAFRA

Proč na Brazílii nepřišli fanoušci? Největší zápas za poslední léta doprovázela tragická atmosféra

Evropská fotbalová unie ji potrestala za výtržnosti v únorovém utkání s Genkem, v němž fanoušci házeli předměty na hřiště. 

Navíc Slavii uložila pokutu 32 tisíc eur (asi 825 tisíc korun), belgický celek zaplatí za nepřístojnosti svých příznivců 20 tisíc eur (516 tisíc korun).

Pražský klub informoval o tom, že disciplinární komise UEFA rozhodla o uzavření části tribuny, jen krátce poté, co oznámil, že úvodní zápas se slavným londýnským týmem je vyprodaný. 

„Klub se odvolá. O dalších krocích budeme informovat,“ napsal na twitteru šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

UEFA na svém webu uvedla, že uzavření se týká tří sektorů na tribuně Sever. Kromě pokuty tak Slavia přijde i o peníze ze vstupného. Lístky na atraktivní duel s Chelsea stály od 700 do 2180 korun.

Slavia přivítá Chelsea ve čtvrtek 11. dubna od 21:00 a už během první fáze předprodeje lístky na stadion v Edenu rozebrali majitelé permanentních vstupenek. Na volný prodej vůbec nedošlo.

V této sezoně nebyla Slavia před disciplinární komisi UEFA poprvé. 

Po neúspěchu v srpnovém předkole Ligy mistrů dostala za pokřik fanoušků „UEFA mafia“ pokutu 1,7 milionu korun, zatímco šéf klubu Tvrdík musel za ostrou kritiku zaplatit dalších 258 tisíc korun.

Radost hráčů Slavie z prvního gólu, na snímku Alex Král a Lukáš Masopust.
Milan Škoda a jeho radost z branky - foto archiv.

Další tresty přišly po výtržnostech slávistů při utkání základní skupiny Evropské ligy v Kodani, po kterých nesměli fanoušci pražského klubu na následující venkovní zápas v Bordeaux. 

Klub rovněž musel zaplatit asi 520 tisíc korun.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...