Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Na jaře manažer, na podzim hráč. I to je možné, připouští Řepka

Sport

  18:20
Tomáš Řepka se z fotbalového hřiště přesouvá do kanceláře. Bude totiž sportovním manažerem druholigového Mostu. Návrat na trávník však ještě nevylučuje.

Tomáš Řepka. foto: MAFRA - Ondřej Němec.

Jak vlastně došlo k vašemu mosteckému angažmá?
Byl jsem osloven svými kamarády, kteří chtějí Most zvednout. Dlouho jsem neváhal a vzal jsem to.

Ještě několik málo hodin před oficiálním uvedením do funkce jste ale v rozhovoru pro server iSport.cz označil celou věc za blbost. To jste mlžil?
Jasně, mlžil. Nebudu přece dopředu nic říkat, když ještě nic nebylo oficiálně domluveno. O své nové funkci mluvím až teď, kdy je povoleno vyjít s tím ven.

Znamená tato vaše funkce, že definitivně končíte s kariérou aktivního fotbalisty?
Ne, to určitě ne. Mám teď novou práci, kterou chci poznat a naplno se jí věnovat. Ale když se nám povede Most ve druhé lize zachránit a šéfové klubu budou s mou prací spokojení, klidně bych mohl pokračovat i na hřišti, dovedu si to představit. V Mostě jsou celkem odvážné plány, chtěli bychom v budoucnu vytáhnout klub až do první ligy a já bych tenhle vzestup mohl pomoci nastartovat i na trávníku.

Rozumím tomu dobře, že na jaře budete sportovní manažer a od podzimu pak možná zase hráč?
Ano, zkusil bych skloubit roli manažera s hraním. Samozřejmě za předpokladu, že se Most ve druhé lize zachrání, že zůstane trenér a že o mě bude mít v roli hráče zájem. Teď bych na hřišti asi moc nepomohl, protože jsem dlouho netrénoval. Ale když nebudou v létě proti mému návratu na trávník námitky a bude mi umožněn návrat do profesionálního fotbalu, myslím, že bych to zvládl. Chuť rozhodně mám.

Trénujete s vyhlídkou na návrat?
Držím se, ale upřímně přiznávám, že není moc času. Hodně pendluju mezi Mostem a Prahou a hodně mě vytěžuje nová funkce, protože Most má na jaře těžký los a záchrana nebude jednoduchá.

Nemáte pak ale strach, zda návrat po pauze zvládnete?
Strach nemám. Zkrátka do toho v létě šlápnu a uvidím. Jsem dostatečně soudný, abych poznal, že už to případně nejde. Když se budu cítit celý bolavý, zůstane mi ta kancelář.

Zatím si tedy polosmrt příliš nepřipouštíte?
Víte co, bylo by to mnohem horší, kdybych nezůstal u fotbalu. Ale já byl třeba dneska s klukama v kabině, pořád o fotbale kecáme, takže mi nepřijde, že bych byl nějak mimo dění. Kdybych nic nedělal a jen třeba seděl doma, bylo by to prazvláštní, ale takhle žádnou polosmrt nevnímám.

Co je vlastně přesně naplní vaší funkce v Mostě?
Abych byl co nejblíž trenérovi, abych byl jeho prodlouženou rukou. Chci kluky pro boj o záchranu nabudit, byla by škoda, kdyby se v Mostě druhá liga nepovedla udržet. I proto, že jsou tady pro fotbal velmi dobré podmínky, klub má mládežnickou akademii, kde je solidní dorost i žáci, tohle nemůže přijít vniveč. Mohu se taky snažit přitáhnout nějaké sponzory.

Myslíte, že by vaše jméno, díky němuž se o Most zvedl mediální zájem, mohlo přilákat i nové sponzory?
Doufám, i tohle bude mou pracovní náplní. Mluvčí klubu je navíc Vláďa Hron, další mediálně známá tvář, Most by se mohl dostat do širšího povědomí. Znám nyní už zázemí klubu, proto znovu říkám, že by byla velká škoda, kdyby šel takový klub do ztracena.

Autor: