Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Na Slovensku se kvůli koronaviru dva týdny nebude hrát žádná sportovní akce, oznámil premiér Pellegrini

Slovenský premiér Peter Pellegrini. foto: Reuters

Bratislava - Na Slovensku se po nařízení vlády nesmějí dva týdny konat žádné sportovní akce. Opatření proti šíření koronaviru nejvíce dolehne na hokejovou extraligu, jež měla tento týden na programu závěrečná tři kola nadstavby před startem play off. Nejvyšší fotbalovou ligu zase o víkendu čekalo kompletní první kolo nadstavbové části.
  21:47

Zákaz pořádání veřejných kulturních, sportovních či společenských akcí oznámil dnes odpoledne po jednání ústředního krizového štábu premiér Peter Pellegrini. Počet potvrzených případů nákazy na Slovensku stoupl na sedm.

Server Šport.sk vypočítal, že pouze tento týden se výluka dotkne 44 zápasů nejvyšších soutěží nejvýznamnějších kolektivních sportů. Hokej přijde o 18 extraligových duelů, fotbal o šest prvoligových. Jisté tak je, že příští středu nezačne podle plánu série prvního kola hokejového play off.

Vedle akcí v kolektivních sportech se nebudou konat ani slovenské šampionáty v běhu na lyžích, sportovní střelbě, atletických vícebojích a squashi. Zrušena byla i chodecká Dudinská padesátka.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...